Solen skinner, luften er blevet varmere og sommerferien er indenfor rækkevidde. Sommersæsonen er i gang og for mange betyder det også, at grillsæsonen er i gang.
Jeg er selv stor fan af grillmad og hvis jeg skal være helt ærlig, sluttede sidste års grillsæson aldrig for mig – den er nærmere smeltet sammen med den nye sæson. Vi griller med andre ord hele året. En måde hvorpå man kan se en ny grillsæson er skudt i gang, er på supermarkedernes øgede reklamering for kød. For grill betyder jo, at der skal købes både bøffer og pølser – eller hvad?
Det er lidt som om vi tror vi kan spise dobbelt så meget mad som normalt, når vi tænder grillen. Lige pludselig er et stykke kød ikke nok – der skal helst både være en bøf, et par grillpølser, en masse hvidløgsflute og så måske en salat til. For det gør altså bare noget godt for kødet at blive grillet – og det gør det også, men her er en lille hemmelighed. Det gør også noget godt for grøntsager. Faktisk kan man lave en masse utrolig lækker grøn mad på grillen, som både er sundt og smager virkelig godt.
Så i stedet for at skrue op for kødet, når der skal grilles, så del det lidt ud så du griller bøf den ene dag, pølser den anden dag osv. og kast dig ud i at grille en masse lækre grønsager. Herunder finder du inspiration til grillgrønt: