5 grønne grill-hacks

Solen skinner, luften er blevet varmere og sommerferien er indenfor rækkevidde. Sommersæsonen er i gang og for mange betyder det også, at grillsæsonen er i gang. 

Jeg er selv stor fan af grillmad og hvis jeg skal være helt ærlig, sluttede sidste års grillsæson aldrig for mig – den er nærmere smeltet sammen med den nye sæson. Vi griller med andre ord hele året. En måde hvorpå man kan se en ny grillsæson er skudt i gang, er på supermarkedernes øgede reklamering for kød. For grill betyder jo, at der skal købes både bøffer og pølser – eller hvad?

Det er lidt som om vi tror vi kan spise dobbelt så meget mad som normalt, når vi tænder grillen. Lige pludselig er et stykke kød ikke nok – der skal helst både være en bøf, et par grillpølser, en masse hvidløgsflute og så måske en salat til. For det gør altså bare noget godt for kødet at blive grillet – og det gør det også, men her er en lille hemmelighed. Det gør også noget godt for grøntsager. Faktisk kan man lave en masse utrolig lækker grøn mad på grillen, som både er sundt og smager virkelig godt. 

Så i stedet for at skrue op for kødet, når der skal grilles, så del det lidt ud så du griller bøf den ene dag, pølser den anden dag osv. og kast dig ud i at grille en masse lækre grønsager. Herunder finder du inspiration til grillgrønt:

Øjenåbneren - grillede blomkål

Blomkål er i sæson fra juni til oktober og smager helt fantastisk, når det bliver grillet. Det er sundt, godt for miljøet og ultimativt noget af det bedste du kan gøre ved blomkål i min optik (selvom det måske ikke ser ud af meget).

Aluminiumsbakken man bruger til at grille det i, kan sagtens genanvendes flere gange. 

Det bliver helt sikkert dit nye sommer go-to tilbehør, når det skal være nemt at grille aftensmad. 

Find opskriften her

Grillede blomkål
Kartoffelspyd

Til weekenden - grillede kartoffelspyd med bearnaisedip

Kartofler er en dansk klassiker og ikke uden grund. Den kan bruges til en masse forskelligt og grill er ikke en undtagelse.

Set i et bæredygtigt perspektiv er kartoflen en sand vinder, da den har et lavt klimaaftryk, kan dyrkes lokalt og opbevares til vintermånederne. Vælger du en økologisk kartoffel, sparer du i øvrigt landbrugsjorden for en cocktail af miljøbelastende svampemidler, da et godt sædskifte er centralt i den økologiske produktion. 

Servér de grillede kartoffelspyd med en hjemmelavet bearnaise-dip eller alternativt en omgang aioli

Find opskriften her

Den fancy - grillede asparges med kapersvinaigrette

Asparges er i sæson i maj og juni, så det er bare med at nyde det, mens de er her. De gør sig godt på grillen – både de grønne og de hvide, som her serveres med en frisk kapersvinaigrette. 

Retten kan også bruges som forret, hvis man fx serverer den med et godt stykke brød til. 

Find opskriften her

Grillede asparges
majskolbe

Klassikeren - grillede majskolber

En klassiker på grillen er uden tvivl grillede majskolber som serveres med lidt smør og drysses let med salt. 

Brug majsens blade til at beskytte kolben når du griller i stedet for stanniol – naturen er smart på den måde 😉 

Ved at lægge den i koldt vand i ti minutter inden den kommer på grillen, hindrer du at bladene bliver alt for brændte.

Find opskriften her

Den østenlige - grillede aubergine

Aubergine er et rigtig lækkert alternativ til kød på grillen. De bliver nemlig fantastiske, når de grilles; de får en let mør konsistens og overfladen bliver en smule sprød.  Aubergine hører til de grove grøntsager og mætter rigtig godt. Den er desuden fyldt med antioxidanter, der beskytter alle kroppens celler.  Derudover indeholder de også kalium, som er vigtigt for væskebalancen, og en portion B6-vitamin og C-vitamin.  

Find opskriften her

grillet aubergine

Rigtig god sommer og ikke mindst rigtig god appetit 😉 

Venlig hilsen 

underskrift

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *