Grillede kartoffelspyd med bearnaisedip
Kartofler er en dansk klassiker og ikke uden grund. Den kan bruges til en masse forskelligt og grill er ikke en undtagelse.
Set i et bæredygtigt perspektiv er kartoflen en sand vinder, da den har et lavt klimaaftryk, kan dyrkes lokalt og opbevares til vintermånederne. Vælger du en økologisk kartoffel, sparer du i øvrigt landbrugsjorden for en cocktail af miljøbelastende svampemidler, da et godt sædskifte er centralt i den økologiske produktion.
Servér de grillede kartoffelspyd med en hjemmelavet bearnaise-dip eller alternativt en omgang aioli.
Opskrift - grillede kartoffelspyd med bearnaisedip
Tilbehør til 4 personer
Ingredienser
- 500 g kartofler
- 1/4 dl olivenolie
Urtesalt
- 4 tsk hvidløgssalt
- 4 tsk hakket frisk rosmarin (6-8 kviste)
- 1 tsk hakket frisk timian.
- 2 tsk røget stærk paprika
Bearnaisedip
- 100 g cremefraiche 15 %
- 50 g mayonnaise
- 1 tsk salt
- 3 tsk finthakket frisk estragon
- Lidt peber
Fremgangsmåde
- Skrub eller skræld kartoftlerne og kog den til de stadig har lidt bid. Cirka 15 min.
- Lad dem køle af og halver dem derefter.
- I mens hakkes alle krydderurter og urtesalten blandes.
- Derefter blandes alle ingredienser sammen til bearnaisedippen og den stilles på køl indtil servering.
- De halve kartofler kommes på spyd og pensles med olivenolie, hvorefter de vendes i urtesalten.
- Grill kartoflerne ved høj varme i 3-5 min på hver side og vend dem forsigtigt undervejs.
- Server dem med bearnaisedippen til.
Pingback: Mere grønt på grillen - Julie Juanita Larsen
Pingback: Beanaisedip - Julie Juanita Larsen