Grillede kartoffelspyd med bearnaisedip

Kartofler er en dansk klassiker og ikke uden grund. Den kan bruges til en masse forskelligt og grill er ikke en undtagelse.

Set i et bæredygtigt perspektiv er kartoflen en sand vinder, da den har et lavt klimaaftryk, kan dyrkes lokalt og opbevares til vintermånederne. Vælger du en økologisk kartoffel, sparer du i øvrigt landbrugsjorden for en cocktail af miljøbelastende svampemidler, da et godt sædskifte er centralt i den økologiske produktion. 

Servér de grillede kartoffelspyd med en hjemmelavet bearnaise-dip eller alternativt en omgang aioli

Kartoffelspyd

Opskrift - grillede kartoffelspyd med bearnaisedip

Tilbehør til 4 personer

Ingredienser

  • 500 g kartofler   
  • 1/4 dl olivenolie

Urtesalt

  • 4 tsk hvidløgssalt
  • 4 tsk hakket frisk rosmarin (6-8 kviste)
  • 1 tsk hakket frisk timian. 
  • 2 tsk røget stærk paprika
Bearnaisedip
  • 100 g cremefraiche 15 %
  • 50 g mayonnaise 
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk finthakket frisk estragon 
  • Lidt peber

Fremgangsmåde

  1. Skrub eller skræld kartoftlerne og kog den til de stadig har lidt bid. Cirka 15 min.
  2. Lad dem køle af og halver dem derefter.
  3. I mens hakkes alle krydderurter og urtesalten blandes.
  4. Derefter blandes alle ingredienser sammen til bearnaisedippen og den stilles på køl indtil servering.
  5. De halve kartofler kommes på spyd og pensles med olivenolie, hvorefter de vendes i urtesalten.
  6. Grill kartoflerne ved høj varme i 3-5 min på hver side og vend dem forsigtigt undervejs.
  7. Server dem med bearnaisedippen til. 

2 kommentarer til “Grillede kartoffelspyd med beanaisedip”

  1. Pingback: Mere grønt på grillen - Julie Juanita Larsen

  2. Pingback: Beanaisedip - Julie Juanita Larsen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.