Bearnaisedip

Selvom bearnaise stammer fra det franske køkken, er det i dag noget der er blevet meget dansk. Jeg tror de fleste danskere spiser en eller anden udgave af bearnaisesovs eller dip -smagen af den franske estragon er så populær at de fleste burgerrestauranter tilbyder bearnaise-dip til din burger eller fritter. På mange måder er bearnaise blevet kartoflens tro følgesvend. 

I sommerens varme kan den klassiske fede bearnaise hurtig blive for tung. Så når der skal grilles kan denne lidt lettere udgave serveres. Fx til grillede kartoffelspyd eller grillede blomkål

Bearnaisedip

Opskrift - bearnaisedip

Ingredienser

  • 100 g cremefraiche 15 %
  • 50 g mayonnaise 
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk finthakket frisk estragon 
  • Lidt peber

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienser sammen til bearnaisedippen og stil den på køl indtil servering.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.