Mayonnaise
Når man først har lært at lave sin egen mayonnaise, så er der ingen vej til tilbage. Det smager meget bedre end de kridhvide udgaver man kan købe i forskellige supermarkeder. Derudover slipper man også for diverse E-numre.
Opskrift - basis mayonnaise
Ingredienser
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. æbleeddike
- 3-5 dl. smagsneutral olie – fx raps- eller vindruekerneolie
- ½ tsk. salt
- Peber efter smag
Fremgangsmåde
- Bland æggeblommer, sennep, eddike, salt og peber grundigt i en skål – der skal piskes et godt stykke tid.
- Mens der piskes, tilsættes olien – først få dråber ad gangen. Når mayonnaisen så har fået lidt tykkere konsistens, kan olien tilsættes i lidt højere tempo end i begyndelsen. En vigtig detalje er, at olien og æggeblommerne bør have samme temperatur, når de blandes, da dette vil modvirke, at mayonnaisen skiller.
- Smag til med salt og peber efter smag.
Opskrift - chilimayo
Ingredienser
- 1 portion basis mayo
- 2 tsk stærk chilisovs
- 2 tsk sød chilisovs
Fremgangsmåde
- Bland basis mayonnaisen med sød og stærk chili sovs.
Pingback: Pulled chicken hotdog - Julie Juanita Larsen
Pingback: Grøn hønsesalat – Julie Juanita Larsen
Pingback: Blinis – Julie Juanita Larsen
En portion hjemmerørt mayonnaise