Mayonnaise

Når man først har lært at lave sin egen mayonnaise, så er der ingen vej til tilbage. Det smager meget bedre end de kridhvide udgaver man kan købe i forskellige supermarkeder. Derudover slipper man også for diverse E-numre.   

Ingredienser

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. æbleeddike
  • 3-5 dl. smagsneutral olie – fx raps- eller vindruekerneolie
  • ½ tsk. salt
  • Peber efter smag

Fremgangsmåde

  1. Bland æggeblommer, sennep, eddike, salt og peber grundigt i en skål – der skal piskes et godt stykke tid.
  2. Mens der piskes, tilsættes olien – først få dråber ad gangen. Når mayonnaisen så har fået lidt tykkere konsistens, kan olien tilsættes i lidt højere tempo end i begyndelsen. En vigtig detalje er, at olien og æggeblommerne bør have samme temperatur, når de blandes, da dette vil modvirke, at mayonnaisen skiller.
  3. Smag til med salt og peber efter smag.

3 kommentarer til “Mayonnaise”

  1. Pingback: Grøn hønsesalat – Julie Juanita Larsen

  2. Pingback: Blinis – Julie Juanita Larsen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *