Mayonnaise

Når man først har lært at lave sin egen mayonnaise, så er der ingen vej til tilbage. Det smager meget bedre end de kridhvide udgaver man kan købe i forskellige supermarkeder. Derudover slipper man også for diverse E-numre.   

Opskrift - basis mayonnaise

Ingredienser

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. æbleeddike
  • 3-5 dl. smagsneutral olie – fx raps- eller vindruekerneolie
  • ½ tsk. salt
  • Peber efter smag

Fremgangsmåde

  1. Bland æggeblommer, sennep, eddike, salt og peber grundigt i en skål – der skal piskes et godt stykke tid.
  2. Mens der piskes, tilsættes olien – først få dråber ad gangen. Når mayonnaisen så har fået lidt tykkere konsistens, kan olien tilsættes i lidt højere tempo end i begyndelsen. En vigtig detalje er, at olien og æggeblommerne bør have samme temperatur, når de blandes, da dette vil modvirke, at mayonnaisen skiller.
  3. Smag til med salt og peber efter smag.

Opskrift - chilimayo

Ingredienser

  • 1 portion basis mayo
  • 2 tsk stærk chilisovs 
  • 2 tsk sød chilisovs 

Fremgangsmåde

  1. Bland basis mayonnaisen med sød og stærk chili sovs.
chili, superscharf, red

5 kommentarer til “Mayonnaise”

  1. Pingback: Grillede kartoffelspyd med beanaisedip - Julie Juanita Larsen

  2. Pingback: Pulled chicken hotdog - Julie Juanita Larsen

  3. Pingback: Grøn hønsesalat – Julie Juanita Larsen

  4. Pingback: Blinis – Julie Juanita Larsen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *