Prøv at pifte den klassiske hønsesalat op ved at tilsætte revet squash, så den bliver lettere og mere bæredygtig. To kyllingefileter er rigeligt til 6 personer, så ved at tilsætte ekstra grønt får man kødet til at række lidt længere. Jeg køber altid økologisk kylling eller alternativt frilandskylling hvis jeg ikke kan finde den økologiske. Da de økologiske kyllinger skal have lov til at komme ud og der er et større kvadratmeter krav pr kylling, end ved konventionelle kyllinger bliver den økologiske produktion ofte udskældt for at have en højere CO2 udledning pr. produceret enhed. Her er det vigtig at huske på at bæredygtighed og klima ikke altid går hånd i hånd. Der er mange argumenter for at vælge økologisk kød, selvom konventionelt kød udleder mindre CO2 pr. produceret enhed. For at nævne et par stykker er der dyrevelfærden, beskyttelse af vores grundvand og omgivende miljø mod sprøjtemidler brugt i foderproduktionen.
Du kan bruge den hjemmelavet hønsesalat på ristet rugbrød, i sandwich, til julefrokoster og påskefrokoster. Eller bare fordi det er søndag. Skal der kræses lidt ekstra vil jeg foreslå at servere den med friske cherrytomater, syltet rødløg eller purløg.