grøn hønsesalat

Prøv at pifte den klassiske hønsesalat op ved at tilsætte revet squash, så den bliver lettere og mere bæredygtig. To kyllingefileter er rigeligt til 6 personer, så ved at tilsætte ekstra grønt får man kødet til at række lidt længere. Jeg køber altid økologisk kylling eller alternativt frilandskylling hvis jeg ikke kan finde den økologiske. Da de økologiske kyllinger skal have lov til at komme ud og der er et større kvadratmeter krav pr kylling, end ved konventionelle kyllinger bliver den økologiske produktion ofte udskældt for at have en højere CO2 udledning pr. produceret enhed. Her er det vigtig at huske på at bæredygtighed og klima ikke altid går hånd i hånd. Der er mange argumenter for at vælge økologisk kød, selvom konventionelt kød udleder mindre CO2 pr. produceret enhed. For at nævne et par stykker er der dyrevelfærden, beskyttelse af vores grundvand og omgivende miljø mod sprøjtemidler brugt i foderproduktionen.

Du kan bruge den hjemmelavet hønsesalat på ristet rugbrød, i sandwich, til julefrokoster og påskefrokoster. Eller bare fordi det er søndag. Skal der kræses lidt ekstra vil jeg foreslå at servere den med friske cherrytomater, syltet rødløg eller purløg.   

opskrift - Grøn hønsesalat

Antal: 6 personer / Tid: 30 min / Holdbarhed: 2 dage

Ingredienser

  • 2 stk kyllingebrystfilet
  • 1 lille rødløg
  • 1 squash
  • 250 g svampe fx champigon eller østershatte
  • 1 tsk karry
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1/2 tsk dijon sennep
  • 1 spsk cremefraiche
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Kog kyllingen i 20 min ved svag varme, til kødet er mørt. Lad det køle lidt af og skær det derefter i tern og kom det i en skål.
  2. Hak løget helt fint og kom det i skålen til kyllingen.
  3. Skyl og riv squashen groft. Kom den i en si og vend den med en spsk groft salt. Lad den ligge og dryppe lidt af og mas derefter al det saft ud af den du kan. Tilsæt det til skålen med kylling.
  4. Snit svampene i mindre stykker og varm en pande op. Kom karry på og rist det en smule inden svampene tilsættes. Rist svampene på panden ved høj varme. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og tilsæt dem til skålen med kylling.
  5. Tilsæt mayonnaise, sennep og cremefraiche og rør det hele godt rundt. Smag til med salt og peber.
  6. Lad gerne hønsesalaten trække et par timer i køleskab inden servering.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *