Linsesteg med svampe og nødder

Vil du gerne være bedre til at spise linser vil jeg klart anbefale dig denne linsesteg. Linsesteg indbagt i butterdej med grønne linser, mandler og grøntsager kan spises året rundt men er for mange vegetarer og veganere ligeså stor en tradition på julebordet som flæskesteg er for de fleste andre. Den passer nemlig perfekt sammen med julens traditionelle mad: brun sovs, kartofler, brunede kartofler, rødkål og en salat. 

For en lidt lettere version kan den serveres sammen med denne friske kartoffelsalat

Linsesteg

Opskrift - linsesteg

Antal: 4 personer 

Ingredienser

  • 100 g grønne linser 
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 porre
  • 1 løg
  • 250 g champignon
  • 2 fed hvidløg
  • 150 g revet gulerødder 
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 50 g grofthakkede mandler
  • 50 g havregryn
  • 2,5 dl madlavningsfløde 
  • 1/2 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 4 tsk røget paprika
  • 1 pakke butterdej 

Fremgangsmåde

  1. Kog linserne efter anvisningerne på pakken, men kom en grøntsagsbouillon i vandet.
  2. Skær champignon i fine stykker og steg dem gyldne og sprøde i en gryde med lidt olie.
  3. Snit løget fint og skær porre i tynde skiver. Pres hvidløget. Tilsæt det hele til gryden når svampene er klar. 
  4. Tilsæt krydderier: stødt spidskommen, røget paprika, salt og peber.
  5. Riv gulerødderne og hak mandlerne groft. Tilsæt begge dele til gryden sammen med fløden og lad det koge op.
  6. Tilsæt de kogte linser og lad det simre i 5 minutter under omrøring. Smag til med salt og peber.
  7. Sluk for gryden og tilsæt havregryn. Lad fyldet køle HELT af (vigtigt!) før du samler din steg. Stil det gerne i køleskabet.
  8. Forvarm ovnen til 200 grader.
  9. Læg butterdej ud på et stykke bagepapir på en bageplade. Fordel fyldet på midten af dejen, med to spiseskeer. Skær strimler langs siden af fyldet og flet butterdejen over fyldet. Sørg for at enderne er åbne – ellers vil dejen boble op.
  10. Bag stegen i ca. 30 minutter.
  11. Server den på julebordet sammen med en lækker sovs, kartofler, en sprød kålssalat, rødkål og brunede kartofler eller med en frisk salat. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *