Kartoflen er en af de fødevarer, der i det ene øjeblik er en vidundergrøntsag og i næste øjeblik et no-go, hvis man vil leve sundt. Set i et bæredygtigt perspektiv er kartoflen en sand vinder, da den har et lavt klimaaftryk, kan dyrkes lokalt og opbevares til vintermånederne. Vælger du en økologisk kartoffel, sparer du i øvrigt landbrugsjorden for en cocktail af miljøbelastende svampemidler, da et godt sædskifte er centralt i den økologiske produktion. Dette betyder, at den enkelte kartoffelmark får 3-4 kartoffelfrie år, da landmanden roterer forskellige afgrøder mellem sine marker. På den måde reduceres risikoen for smitte fra jordboende sygdomme.
Lav denne salat med danske økologiske kartofler, og du har en af de mest bæredygtige salater man kan tilberede. Lav den med nye danske kartofler og nyd den friske forårskartoffelsalat.
Pingback: Squashbøffer - Julie Juanita Larsen
Pingback: Pulled chicken hotdog - Julie Juanita Larsen
Pingback: Broccoli-deller – Julie Juanita Larsen