Perlebygsalat med bagt hokkaidogræskar

Denne salat indeholder fiberrige grøntsager og perlebyg, der mætter godt. Perlebyg er mere klimavenlig end både pasta og ris, men er ikke nær så kendt. Derudover er den rig på fibre, som giver en behagelig mæthed, der gør op med den gamle idé om, at man ikke kan blive mæt af en salat. Den kan også bruges som hovedret og eventuelt med et stykke fisk eller kylling til. Græskarsæsonen ligger i efteråret, så spis dig mæt i denne kraftfulde salat fra august måned.

4-5 personer med tilbehør til eller 2-3 personer som hovedret

Ingredienser

Salat

  • 1 lille eller ½ stort hokkaido-græskar
  • 3-4 gulerødder
  • 2 rødløg
  • 1½ dl perlebyg
  • ½ bakke rucolasalat

Vinaigrette

  • 5 spsk olivenolie
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk akaciehonning
  • salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 °C.
  2. Klargør hokkaido-græskar ved at fjerne skræl og kerner og skær det i grove tern.
  3. Skræl og skær gulerødder og løg i grove tern.
  4. Kom græskar, løg og gulerødder i et ovnfast fad. Vend med 2 spsk olivenolie og bag i 35 minutter.
  5. Kog perlebyggen efter anvisningen på posen.
  6. Skyl og snit rucolasalaten.
  7. Bland vinaigretten og stil på køl.
  8. Lad græskar, løg og gulerødder køle af og bland med afkølet perlebyg. Vend rucolasalat og vinaigrette i.

1 kommentar til “Perlebygsalat med bagt hokkaidogræskar”

  1. Pingback: Kikærtebøffer – Julie Juanita Larsen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *