Tærte med røget tofu og bacon

Denne opskrift er et godt eksempel på, hvordan man kan skære ned på kødet uden at gå på kompromis med smagen. Den røgede tofu giver en illusion om, at der er mere bacon i tærten, således at en pakke bacon bliver nok kød til 4 personers aftensmad. Gør retten endnu grønnere ved at servere tærten med en grøn salat og cremefraichedressing eller årstidens grønt. Er man kun to, kan tærten sagtens fryses eller gemmes til dagen efter.

4 personer

Ingredienser

 Tærtedej:

  • 150 g hvedemel
  • ½ tsk salt
  • 80 g smør
  • 1 æggeblomme (gem hviden til fyldet)
  • 2 spsk koldt vand

Fyld:

  • 1 pakke bacon i skiver
  • 185 g røget tofu
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 rødløg
  • 1 porre
  • salt og peber
  • 4 æg + den overskydende hvide fra dejen
  • 1 tomat

Salat:

  • ½ icebergsalat
  • 2 tomater
  • ½ agurk

Fremgangsmåde

Tærtebund:

  1. Start med at lave tærtedejen ved at blande mel, salt og smør i en skål. Smuldr smørret i melet.
  2. Tilsæt æggeblomme og vand. Saml dejen og læg den på køl i 30 minutter.
  3. Når tiden er gået, trykkes dejen ud i et ovnfast fad, så bunden dækkes, og der kommer lidt kant.
  4. Prik bunden med en gaffel og forbag i 12 minutter ved 200 °C.

Fyld:

  • Steg bacon let og læg den på køkkenrulle, så overskydende fedt suges.
  • Skær tofuen i små stykker. Steg den gylden på samme pande som baconen sammen med røget paprika. Tilsæt evt. lidt ekstra fedtstof.
  • Tag tofuen fra panden og svits løg og porre. Krydr med salt og peber.
  • Pisk æg og krydr med salt og peber.
  • Snit tomaten til tærten fint.
  • Kom porre/løg, tofu, og bacon på den forbagte bund. Top med tomat og kom æggemassen på.
  • Bag ved 200 °C i 25-30 minutter.
  • Servér med en grøn salat bestående af snittet icebergsalat, agurk og tomat og top med en hjemmerørt cremefraichedressing.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *