Broccolisalat med ristede pinjekerner​

Broccoli er i sæson fra juni til november og  er en kilde til kostfibre og proteiner. Kostfibrene gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse, og proteinerne er byggesten til dine væv og muskler og gør også din krop mæt.

Broccoli har et højt indhold af vitamin C og flere af B-vitaminerne, som styrker dit immunforsvar og hjælper din krop med at omdanne maden til energi. Af B-vitaminerne har broccoli især et højt indhold af folat, som styrker dit immunforsvar, røde blodceller, hud og DNA.

Derudover er broccoli en god kilde til mineralerne kalium, fosfor og mangan, som styrker dit blodomløb og immunforsvar og kan sænke dit blodtryk. Broccoli kan desuden bidrage til din indtagelse af kalk, magnesium, jern og zink, som styrker dine knogler og dit blodomløb. 

Broccolisalat

Opskrift - broccolisalat med ristede pinjekerner

3-4 personer som tilbehør

Ingredienser

  • 1 broccoli
  • 1 lille rødløg
  • 30 g pinjekerner 
  • 3 spsk rosiner
  • 100 g bacon  
  • 3 spsk mayonaise 
  • 2 spsk cremefraishe 
  • salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Skær broccolien i små buketter og kom dem i en skål. Hæld kogende vand over og lad dem stå i 5-7 min.  
  2. Snit løget meget fint og kom dem i en skål sammen med rosiner.
  3. Rist pinjekernerne på en tør pande mens der røres i dem. Når de begynder at tage lidt farve og dufte er de færdige og kommes i samme skål som løg og rosiner.
  4. Steg nu baconen sprød på panden. 
  5. Hæld vandet fra broccolien og skyld den med koldt vand. Tær det i et viskestykke og kom den i skålen med resten af ingredienserne (på nær bacon). 
  6. Kom mayonnaise og cremefraiche i skålen og bland det godt rundt.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Top med en sprødstegte bacon.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.