Squashbøffer

Vil man spise klimavenligt og bæredygtigt kommer vi ikke udenom at der skal skæres ned på kødet. Spiser man i et aftensmåltid på 500 gram og spiser 7 gram svinekød mindre, udligner det den CO2-udledning, der er ved at transportere fødevarer fra Sydspanien med lastbil. 

Så hvis man bytter kødet ud med flere grøntsager er det virkelig noget der batter. Prøv at bytte den klassiske frikadelle ud med en squashbøf – de smager godt, er nemme at lave og kan fungere også godt til frokost dagen efter.  

 

squashdeller

Opskrift - squashbøffer

Giver 8 deller alt efter størrelse

Ingredienser

  • 2 squash
  • 3 forårsløg
  • 1 dl sesamfrø
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 1 spsk stærk røget paprika 
  • ca. 4 spsk hvedemel
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Riv squashen på et groft rivejern. Massér en spsk. salt ind i squashén og lad den ligge og dryppe af i et dørslag mens resten forberedes. 
  2. Snit forårsløg fint og pres hvisløg.
  3. Pres så meget vand du kan ud af squashén – når du synes du har gjort det, så mas det lige en gang eller to mere.
  4. Kom squash og alle andre inggridienser i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt gerne lidt peber, men ikke mere salt.  
  5. Varm en pande op til middel varme og start med at stege en enkelt delle. Prøvesmag den og se om farsen skal have mere salt/peber eller mel hvis den er for smattet i konsistensen og skal være mere fast. 
  6. Steg resten så de bliver sprøde og gyldne og server dem fx med kartoffelsalat.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.