Rødbedebøffer - en nem hverdagsklassikker

Rødbeder er i sæson fra august til april, men kendes for de fleste nok som en af efterårets dejlige rodfrugter.

De aflange rødbeder, der oftest sælges til supermarkeder, er den sort, der dyrkes flest af i Danmark, hvor de runde rødbeder er mere populære andre steder i Europa. Rødbeder har en sød smag, som styrkes når de tilberedes.

Rødbeder har et højt indhold af folat, kostfibre og er desuden en kilde til kalium. Så med andre ord – spis løs af disse grønne (eller røde – høhø) bøffer.  

Rødbedebøffer

Opskrift - rødbedebøffer

Giver ca. 8-10 deller alt efter størrelse

Ingredienser

  • 2 rødløg
  • 600 g rødbede 
  • 100 g finvalset havregryn
  • 1,5 dl hvedemel
  • 3 æg
  • 2 tsk Dijon sennep 
  • 2 spsk all-around krydderi
  • 2 spsk. stærk røget paprika
  • 2,5 tsk flagesalt 
  • peber efter smag

Fremgangsmåde

  1. Snit rødløget groft og kom det i en minihakker med æg og sennep. Hak indtil løget er finhakket/most og kom det i en skål.
  2. Skrald rødbeden og riv den på et groft rivejern. Pres herefter væsken ud af den revne rødbede, og kom det i skålen med æg og løg. 
  3. Rør de øvrige ingredienser i og lad det trække i 5 min.
  4. Varm en pande op til middel varme og start med at stege en enkelt delle. Prøve smag den og se om farsen skal have mere salt/peber eller krydderi.
  5. Steg resten og server dem fx i pitabrød eller med kartoffelsalat.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.