Birchermysli

Birchermysli er en nydelig gammel grødvariant fra Schweiz. Myslien er en blanding af korn, kerner, frø og nødder, som lægges i blød natten over.  Der findes utrolig mange udgaver af birchermysli, men fælles for dem er at den spises kold, gerne med lækre toppings som fx frugt. Nedenfor er mit bud på to udgaver af den skønne morgenmad – en med honning og vanilje og en med ahornsirup og kanel.   .

honning og vanilje

Giver 3 glas

Ingredienser

  • 1 æble
  • 3 dl neutral skyr
  • 1 dl havremælk
  • 1 dl havregryn
  • 2 spsk. solsikkekerner
  • 1 spsk. hørfrø
  • 1 tsk. vaniljesukker  
  • 2 spsk. akaciehonning

Fremgangsmåde

  1. Riv æblet på et groft rivejern.
  2. Bland alle ingredienser i en skål og smag til om du synes den skal have mere honning.
  3. Fordel blandingen i 3 glas og sæt dem kø kæl natten over.
  4. Server birchermyslien næste morgen toppet med lidt frisk frugt eller nødder.

ahornsirup og kanel

Giver 3 glas

 

Ingredienser

  • 1 æble
  • 3 dl neutral skyr
  • 1 dl havremælk
  • 1 dl havregryn
  • 2 spsk. solsikkekerner
  • 1 spsk. hørfrø
  • 1 tsk. kanel  
  • 2 spsk. ahornsirup

Fremgangsmåde

  1. Riv æblet på et groft rivejern.
  2. Bland alle ingredienser i en skål og smag til om du synes den skal have mere sirup.
  3. Fordel blandingen i 3 glas og sæt dem kø kæl natten over.
  4. Server birchermyslien næste morgen toppet med lidt frisk frugt eller nødder.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *