Islagkage med passionsfrugt
Den mest bæredygtige dessert er den man ikke spiser. Når det så er sagt så tror jeg det er de færreste, der har lyst til af undvære lidt sødt ind i mellem. Jeg holder mig som regel fra tropefrugter som dragefrugt, passionsfrugt og stjernefrugt, da det er utrolig svært at finde ud af hvordan de transporteres til Danmark. Som tommelfingerregel er det ikke transporten, der fylder mest når man kigger på CO2-aftrykket af en fødevare. Hvis en fødevare dog transporteres med fly tæller det lige pludselig noget mere, og da jeg ikke kan finde information om transporten af fx passionsfrugt holder jeg mig som hovedregel fra det. Undtagelsen er når jeg finder dem på dato-tilbud, hvor de er ved at blive for gamle. Så vil jeg hellere købe dem end at de ender i en eller anden container. Så der går lang tid mellem jeg får denne islagkage, men så nyder jeg den ekstra meget når det er vi laver den – og ellers kan man jo snyde og bruge appelsin i stedet for.
Opskrift - islagkage med passionsfrugt
8 personer
Ingredienser
Bund:
- 3 æggehvider
- 150 g sukker
- 150 g smuttede mandler
- 50 g lys eller mørk smeltechokolade
Is:
- 3 æggeblommer
- 6 spsk sukker
- 1/2 spsk ahornsirup
- 1/2 dl passionsfrugtsaft
- 100 g græsk yoghurt
- 2,5 dl piskefløde
Pynt:
- 3 spsk sukker
- 3 spsk passionsfrugtsaft
- 30 gram pistacienødder
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 165 °C.
- Start med bunden: Pisk æggehvider og sukker til en stiv marengs.
- Blend de smuttede mandler og vend dem i den stive marengs.
- Hæld dejen i en springform der enten er smurt eller foret med bagepapir.
- Bages nederst i ovnen i ca. 45 min til den er let gylden på toppen. Lad den herefter køle af på en rist.
- Dryp eller smør bundene med smeltet chokolade.
- Pisk æggeblommer, sukker og ahornsirup til en luftig og lys æggesnaps. Gnid kernerne fra passionsfrugtsaften gennem en sigte – husk at tage 3 spsk sagt fra til pynten.
- Rør saften i æggesnapsen sammen med græsk yoghurt. Pisk fløden til let skum, og vend den i æggemassen.
- Fordel ismassen over bunden. Glat overfladen, og sæt islagkagen i fryseren natten over.
- Dagen efter laves pynten ved at blande den sidste passionsfrugtsaft med sukker i en kasserolle. Kog det indtil det bobler kraftigt og er let tyknet. Lad karamellen her køle til stuetemperatur.
- Fordel karamellen på toppen af islagkagen, drys med hakkede pistacienødder rundt i kanten.
- Tag den ud af fryseren og lad den stå i ca. 20 min. ved stuetemperatur inden den serveres.