Grillede asparges med kapersvinaigrette
Asparges er i sæson i maj og juni, så det er bare med at nyde det, mens de er her. De gør sig godt på grillen – både de grønne og de hvide, som her serveres med en frisk kapersvinaigrette.
Retten kan også bruges som forret, hvis man fx serverer den med et godt stykke brød til.
Opskrift - grillede asparges med kapersvinaigrette
Tilbehør til to personer
Ingredienser
- 250 g hvide asparges
- Lidt olivenolie
Vinaigrette:
- 1/2 lille rødløg
- 1/2 dl god olivenolie
- saften fra en lille halv citron
- flagesalt og peber
- 8 cherrytomater
Fremgangsmåde
- Hak det halve løg fint og bland alle ingredienser til vinaigretten sammen på nær tomterne.
- Skær tomaterne i små tern og bland i resten af vinaigretten. Lad det trække indtil aspargesene er klar. Smag til med salt og peber.
- Skræl de hvide asparges og skær den hårde bund af.
- Vend dem i olivenolie og grill dem ved høj varme. De skal have et par minutter på hver side så de stadig har bid.
- Hæld vinaigretten over de friskgrillet asparges og server det fx med et godt stykke brød som forret.