Ristede græskarkerner er intet mindre en fantastisk. Det er et sandt hit som topping på en salat eller suppe. I min optik kan de ristede græskarkerner løfte selv den kedeligste salat. Man kan let freestyle med forskellige krydderier, men jeg foretrækker selv den simple udgave med salt.
Græskarkerner er som udgangspunkt sunde med et højt indhold af kostfibre og mineraler. De har dog også et højt indhold både det mættede og det sunde umættet fedt.
Køb dem økologisk så du er med til at passe på miljøet, ved at begrænse brugen af sprøjtegift.
Ingredienser
- 100 g græskarkerner
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. olivenolie
- Flagesalt
Fremgangsmåde
- Bland æggeblommer, sennep, citron, salt og peber grundigt i en skål – der skal piskes et godt stykke tid.
- Kom olie og smør på en pande og varm den op til høj varme.
- Tilsæt græskarkernerne og sku ned til middel varme. Rør i dem til de begynder at “poppe.”
- Hæld græskarkernerne ud på en tallerken beklædt med køkkenrulle og drys salt henover.
- Rod lidt rundt i dem og lad herefter græskarkernerne køle af.
Pingback: Hokkaidosuppe – Julie Juanita Larsen