Ristede græskarkerner

Ristede græskarkerner er intet mindre en fantastisk. Det er et sandt hit som topping på en salat eller suppe. I min optik kan de ristede græskarkerner løfte selv den kedeligste salat. Man kan let freestyle med forskellige krydderier, men jeg foretrækker selv den simple udgave med salt.

Græskarkerner er som udgangspunkt sunde med et højt indhold af kostfibre og mineraler. De har dog også et højt indhold både det mættede og det sunde umættet fedt.

Køb dem økologisk så du er med til at passe på miljøet, ved at begrænse brugen af sprøjtegift.

Opskrift - ristede græskarkerner

Ingredienser

  • 100 g græskarkerner
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • Flagesalt

Fremgangsmåde 

  1. Varm en pande godt op og kom smør og olie på. 
  2. Tilsæt græskarkerner og sku ned på middel varme. Rør rundt i kernerne til de begynder at dufte og “poppe” på panden. 
  3. Tag dem af og læg dem på en tallerken med køkkenrulle. Drys med flagesalt. 
  4. Lad dem køle af og nyd dem på en salat eller suppe.

1 kommentar til “Ristede græskarkerner”

  1. Pingback: Hokkaidosuppe – Julie Juanita Larsen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *