Rabarbertrifli med hvid chokoladecreme

Hvordan laver man desserter, der er bæredygtige? Jeg har valgt at lægge vægt på årstidens frugt, økologiske råvarer og helst også med Fairtrade-mærket. Rabarber er i sæson fra april og er oplagte at bruge i en forårsdessert. Har man rabarber i haven og kan ikke nå at få dem brugt inden for sæsonen, kan man ordne dem, skære dem i stykker og fryse stykkerne ned. Prøv denne rabarbertrifli med hvid chokoladecreme, og får du ikke brugt al rabarbergrøden, kan den også fryses, til næste gang du vil lave trifli.

4 personer

Ingredienser

  • 100 g hvid chokolade
  • 2½ dl piskefløde
  • 500 g rabarber
  • 100 g sukker
  • ½ stang vanilje 
  • 2 dl vand
  • 10 makroner

Fremgangsmåde

Chokoladecreme:

  1. Hak den hvide chokolade groft og læg den i en skål.
  2. Kog 1 dl piskefløde op og hæld den varme fløde over chokoladen.
  3. Rør rundt, til chokoladen er smeltet, og stil cremen på køl i 3 timer.
  4. Pisk resten af piskefløde til flødeskum og vend det med den kolde creme efter de 3 timer.
  5. Er cremen ikke tyk nok, kan den piskes lidt mere, efter den er blandet.

Rabarbertrifli:

  • Rens rabarberne og skær dem i skiver.
  • Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og mos dem ud i sukkeret.
  • Bring rabarber, vand og vaniljesukker langsomt i kog under låg og kog, til de er møre.
  • Lad det køle af og si eventuel overskydende saft fra (gem det til pynt).
  • Knus makronerne og kom skiftevis rabarber og makroner i små glas.
  • Top med den hvide chokoladecreme og evt. lidt rabarbersaft.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *