Hvordan laver man desserter, der er bæredygtige? Jeg har valgt at lægge vægt på årstidens frugt, økologiske råvarer og helst også med Fairtrade-mærket. Rabarber er i sæson fra april og er oplagte at bruge i en forårsdessert. Har man rabarber i haven og kan ikke nå at få dem brugt inden for sæsonen, kan man ordne dem, skære dem i stykker og fryse stykkerne ned. Prøv denne rabarbertrifli med hvid chokoladecreme, og får du ikke brugt al rabarbergrøden, kan den også fryses, til næste gang du vil lave trifli.
4 personer
Ingredienser
- 100 g hvid chokolade
- 2½ dl piskefløde
- 500 g rabarber
- 100 g sukker
- ½ stang vanilje
- 2 dl vand
- 10 makroner
Fremgangsmåde
Chokoladecreme:
- Hak den hvide chokolade groft og læg den i en skål.
- Kog 1 dl piskefløde op og hæld den varme fløde over chokoladen.
- Rør rundt, til chokoladen er smeltet, og stil cremen på køl i 3 timer.
- Pisk resten af piskefløde til flødeskum og vend det med den kolde creme efter de 3 timer.
- Er cremen ikke tyk nok, kan den piskes lidt mere, efter den er blandet.
Rabarbertrifli:
- Rens rabarberne og skær dem i skiver.
- Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og mos dem ud i sukkeret.
- Bring rabarber, vand og vaniljesukker langsomt i kog under låg og kog, til de er møre.
- Lad det køle af og si eventuel overskydende saft fra (gem det til pynt).
- Knus makronerne og kom skiftevis rabarber og makroner i små glas.
- Top med den hvide chokoladecreme og evt. lidt rabarbersaft.