Rabarbersirup
Har du ligesom mig heller ikke fået nok af rabarber endnu? Så prøv denne lækre sirup, der balancerer rabarberens syrlighed med sukker, så du får en frisk og rund sirup 🙂
Det er lidt af en win-win opskrift da du både får en portion rabarbergrød der kan bruges til rabarbertrifli (en af forårsfavoritterne herhjemme) og en portion rabarbersirup, som kan bruges på skyr, is eller til rabarbermojitos.
Da det skal koges sammen kan du nemt bruge rabarber du har frosset ned tidligere og grøden kan også snildt fryses ned og gemmes hvis du fx vil lave trifli på et senere tidspunkt.
Siruppen kan holde sig på køl i et par uger, hvis du skolder glasset inden du kommer det i.
Opskrift - rabarbersirup
Giver ca 3 dl
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 100 g sukker
- ½ stang vanilje
- 2 dl vand
Fremgangsmåde
- Rens rabarberne og skær dem i skiver.
- Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og mos dem ud i sukkeret.
- Bring rabarber, vand, vaniljesukker og de “tomme” vaniljestængler langsomt i kog under låg.
- Kog indtil rabarberne er møre ( ca. 15 min) og fisk vaniljestænglerne op.
- Lad det køle lidt af og si sirup fra. Brug en stor metal si og si det over i en margretheskål. Rod lidt i det med en ske når det begynder at løbe langsommere.
- Kom det i et skoldet glas og opbevar det på køl.
Pingback: Rabarbermojito - Julie Juanita Larsen