Blommetrifli med hvid vaniljecreme
Hvordan laver man desserter, der er bæredygtige? Jeg har valgt at lægge vægt på årstidens frugt og økologiske råvarer. Sensommerens sødmefyldte danske blommer er i sæson i august-september og gør sig godt i denne skønne trifli.
Opskrift - blommetrifli med vaniljecreme
- 4 personer
Ingredienser
Bagte blommer
- 400 g blommer
- 40 g sukker
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 spsk portvin (kan undlades for alkoholfri version)
Vanilje råcreme
- 2 æggeblommer
- 1 spsk flormelis
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 dl piskefløde
- 1 knsp salt
- 10 makroner
Fremgangsmåde
- Halver blommerne og fjern stenene, anret blommerne i et ovnfast fad.
- Rør sukker og vanilje sammen og strøg det over blommerne, inden de bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 20 minutter.
- Når blommerne er kølet af skæres de i mindre stykker og pensles med portvin.
- Mens blommerne køler af piskes æggeblomme, salt, flormelis og vanilje til en æggesnaps. Pisk derefter piskefløden luftig og vend æggesnaps og flødeskum sammen, til en vaniljecreme.
- Kom siruppen fra fadet med blommer i bunden af 4 glas. Knus makronerne og fordel dem i glassene. Kom herefter blommer i og slut med cremen. Pynt med lidt blommer, makroner og sirup på toppen.