Hokkaidosuppe

Suppe er en nem måde at skære ned på sit kødindtag og her er mit bud på en sund og mættende suppe med hokkaidogræskar.  Hokkaidosuppe kan laves på mange måder og kan tilpasses efter humør og hvad du lige har i køleskabet. Har du fx syv kartofler tilbage så kom bare lidt ekstra i. Eller måske har du lidt porre eller blomkål tilbage så kom også gerne det i suppen – man kan nemt freestyle lidt og stadig få den cremede og lækre græskarsmag. 

Vores favorittoppings til græskarsuppen er sprøde croutoner, ristede græskarkerner og lidt creme fraiche. Det giver en dejlig salt og syrlig smag til suppen.

Opskrift - hokkaidosuppe

8 personer

Ingredienser

  • 1 stk. hokkaidogræskar
  • 1-2 løg alt efter størrelse
  • 4-5 kartofler
  • 2-3 gulerødder
  • 3 fed hvidløg
  • 2 grøntsagsbouillon
  • ½ L vand
  • 1 spsk. hvid miso (kan undlades)
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • Olivenolie
  • En lille smule friskrevet muskatnød
  • Salt, peber og røget stærk paprika 

  1. Skyl hokkaidoen og skær den midt over. Skrab kernerne ud med en ske og skær skralden af hokkaidoen. Skær den i grove tern.
  2. Skræl kartofler og gulerødder og skær også det i grove tern.
  3. Hak løg og hvidløg og svits begge dele i lidt olie i en gryde et par minutter.
  4. Tilsæt kartofler, græskar og gulerødder og steg med et par minutter.
  5. Tilsæt vand og boullion. Læg låget på og lad det koge i ca. 20 minutter.
  6. Blend suppen til den er helt glat og cremet.
  7. Tilsæt hvid miso, fløde, røget paprika og en lille smule friskrevet muskatnød.
  8. Rør rundt og smag suppen til med salt og peber.
  9. Top suppen med ristede græskarkerner eller croutoner.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *