Amerikanske pandekager

Jeg fik for alvor øjnene op for de små tykke fluffy pandekager, da jeg boede i Virginia i USA under mit speciale. Ironisk nok var det en canadisk pige, der lavede de bedske amerikanske pandekager, og vi andre prøvede ivrigt at gøre hende kunsten efter. Det tog lidt tid at ramme den helt men her er opskriften. Server dem med frisk frugt efter sæson og sirup eller slip fantasien løs og find din egen favorit topping.

opskrift - amerikanske pandekager

Giver ca 6 pandekager

Ingredienser

  • 2 dl mælk
  • 2 spsk eddike
  • 2,5 dl hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vanilje
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1/2 tsk salt
  • 1 æg
  • 2 spsk smeltet smør

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at blande mælk og eddike i en skål. Stil det til side og lad det syrne i 5 min.
  2. Bland mel, sukker, vanilje, bagepulver, natron og salt i en anden skål.
  3. Pisk den syrnet mælkeblanding med ægget og den smeltet smør. Tilsæt melblandingen og pisk indtil alle klumper er pisket ud og dejen er ensartet. Den er lidt tyk i det men det skal den være.
  4. Varm en pande godt op på middel varme og tilsæt omkring en dl dej – alt efter hvor små/store du vil have dine pandekager. Når dejen bobler godt op og er sammenhængende vendes pandekagen og steges kort på den anden side.
  5. Server pandekagerne med frisk frugt, sirup eller chokoladesovs.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *