lemonade

Jeg bruger ofte lime og citron i min mad, men da man ofte køber økologiske citroner og lime i net får jeg ikke brugt det hele. Får at undgå madspild begyndte jeg, at lave limonade af overskudsfrugterne. Det er blevet så stor en succes at jeg nu er begyndt at handle ind til limonade og bruge overskudsfrugterne i madlavningen. Opskriften herunder er en guideline men kan nemt justeres alt efter hvad du har tilbage. Så vær ikke bande for at komme en ekstra lime eller appelsin i. Så bliver der bare lidt mere. Den kan fortyndes alt efter hvor stærk man kan lide sin limonade og holder sig fint 3 dage i køleskab – herhjemme holder den dog sjældent mere end to dage.

opskrift - Lemonade Med Lime, Citron Og Appelsin​

Giver ca. en halv liter limonade som fortyndes op med danskvand til en liter.

Ingredienser

  • 5 lime
  • 2 citroner
  • 1 appelsin
  • Frisk mynte
  • 200 g sukker
  • 200 g vand
  • Danskvand eller postevand

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at presse alle citrusfrugterne i en skål. Det giver omkring 2,5 dl saft.
  2. Bland sukker og vand i en gryde og kog det op til sukkeret er opløst.
  3. Tag gryden af varmen og bland saften i sukkerlagen. Lad det køle lidt af inden det kommes i en skoldet glasflaske sammen med lidt frisk mynte.
  4. Stil den i køleskab indtil den er helt kold.
  5. Limonaden er ret kraftig og kraftig og fortyndes efter smag og behag med vand eller danskvand. Jeg bruger 50/50 limonade og danskvand og server den med masser af isterninger, frisk lime og mynte. Perfekt til en varm sommerdag.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *