bananpandekager

Overmodne bananer er noget af det nemmeste at få brugt. De kan bruges til banankage eller som jeg selv foretrækker i pandekager. Fluffy bananpandekager er min farvorit! Har du ikke tid til at lave pandekager når bananerne er klar så frys dem ned og tø dem en lille smule inden du bruger dem – de skal alligevel blendes. Bananer produceres overalt i de fugtige troper, særligt i højlandet, men hovedproduktionsområderne er Sydøstasien, Caribien, særligt Honduras og Costa Rica og den fugtige tropiske del af Sydamerika. Det er derfor utrolig ærgerligt hvis de skulle komme hele den lange vej for at ende i en skraldespand. Ikke på min vagt – så jeg bekæmper madspild en pandekage af gangen. Husk i øvrigt altid at købe økologiske bananer, da der bliver brugt utrolig meget sprøjtegift i den konventionelle produktion.

Opskrift - bananpandekager

Giver ca 10-12 pandekager

Ingredienser

  • 5 dl mælk
  • 2 spsk eddike
  • 2 modne bananer
  • 7 dl hvedemel
  • 1/2 dl sukker
  • 2 tsk vanilje
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1/2 tsk salt
  • 2 æg
  • 3 spsk smeltet smør

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at blande mælk og eddike i en skål. Stil det til side og lad det syrne i 5-10 min.
  2. Bland mel, sukker, vanilje, bagepulver, natron og salt i en anden skål.
  3. Blend den syrnet mælkeblanding med ægget, smeltet smør og banan. Tilsæt melblandingen og blend kortvarigt så alle klumper er blended ud og dejen er ensartet.
  4. Varm en pande godt op på middel varme og tilsæt omkring en dl dej – alt efter hvor små/store du vil have dine pandekager. Når dejen bobler godt op og er sammenhængende vendes pandekagen og steges kort på den anden side.
  5. Server pandekagerne med frisk banan, drysset med flormelis eller med smør og sirup.

Nørdviden: Bananer transporteres typisk med skib og lastbil og har et CO2 aftryk på 0,98 CO2 ækvivalenter pr. kg.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *