Hjemmelavet pizza på grill

Hjemmelavet pizza på grill med den sprødeste bund. Her får du opskriften på en lækker, tynd og sprød pizzabund i ægte italiensk stil. Du kan variere fyldet efter eget ønske, men jeg anbefaler en vegetarpizza med aubergine, oliven, svampe, peberfrugt og toppet med frisk rucola. Haps. 

Tomatsovsen kan enten købes eller laves selv. Jeg fryser de tomater jeg ikke når at spise, når jeg har købt en bakke, og laver tomatsovsen af dem.

Pizza

Opskrift - hjemmelavet pizza på gasgrill

Giver 4 pizzaer

Ingredienser – pizzabund

  • 2½ dl lunkent vand
  • 10 g gær
  • 5 g sukker
  • ½ dl olivenolie
  • 120 g durummel
  • 300 g hvedemel (ca.)
  • 5 g salt

Derudover tomatsovs og dit farvoritfyld. 

Fremgangsmåde

  1. Bland de to typer mel i en skål.
  2. Opløs gæren i lunkent vand i en anden skål, og tilsæt sukker, olivenolie og lidt mel ad gangen.
  3. Ælt dejen grundigt, og tilsæt salt. Del dejen i 4 portioner, og rul dem til kugler. De skal veje omkring 175 g stykket.
  4. Sæt dem på en tallerken, og dæk dem til med husholdningsfilm. Stil dem i køleskabet, og lad dem hæve i mindst 2 timer.
  5. Når dejen har hævet tages de ud af køleskabet. Lad dem stå ved stuetemperatur i 10 minutter.
  6. Rul dejen ud så den passer til en tallerken. Kom godt med durummel på en tallerken inden dejen ligges på. Smør tomatsaucen ud på bunden, og top med dit valg af fyld.
  7. Gør det samme med de andre tre dejkugler.
  8. Når pizzaerne er ved at være klar tændes grillen på direkte varme med pizzastenen i, så den varmer op sammen med grillen. Det tager ca 10 min før stenen er helt varm. Sluk for den midterste varmer så du tilbereder pizzaen ved indirekte varme.
  9. Kom pizzaen over på stenen og bag den med låg på grillen, indtil bunden slipper bagepladen. Det tager omkring 6 minutter.
  10. Bag derefter de andre pizzaer på samme måde. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *