Det italienske køkken er et mekka for inspiration til retter uden kød eller med begrænset kød. Her kommer opskriften på en ægte italiensk klassiker: Gnocchetti.
I denne udgave med tomat, hvidløg og basilikum. Retten fungere godt i sig selv men man kan også servere den til et stykke grillet fisk eller med en halv grillet aubergine.
Opskrift - gnocchetti med tomat, hvidløg og basilikum
Tilbehør til 2 personer
Ingredienser
1 pakke gnocchetti
3 tomater eller en bakke cherrytomater
3 fed hvidløg
1 bundt basilikum
Olivenolie
1 tsk flagesalt
1 tsk italiensk krydderi
Peber
Fremgangsmåde
Skær tomaterne i mindre tern og hak basilikum fint. Pil hvidløgene og skær dem i tynde skriver.
Varm en pande op med olivenolie og steg gnocchettierne sprøde. Det tager cirka 5 min og husk at vende dem løbende.
Tilsæt hvidløgene, basilikum, krydderi, salt og peber, og steg videre i 2-3 minutter.
Tilsæt tomaterne og steg med et minuts tid. Smag til med salt, peber og olivenolie.