Gnocchetti med tomat, hvidløg og basilikum

Det italienske køkken er et mekka for inspiration til retter uden kød eller med begrænset kød. Her kommer opskriften på en ægte italiensk klassiker: Gnocchetti.

I denne udgave med tomat, hvidløg og basilikum. Retten fungere godt i sig selv men man kan også servere den til et stykke grillet fisk eller med en halv grillet aubergine. 

Gnocchetti med tomat

Opskrift - gnocchetti med tomat, hvidløg og basilikum

Tilbehør til 2 personer

Ingredienser

  • 1 pakke gnocchetti 
  • 3 tomater eller en bakke cherrytomater
  • 3 fed hvidløg
  • 1 bundt basilikum
  • Olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
  • 1 tsk italiensk krydderi 
  • Peber 

    Fremgangsmåde

    1. Skær tomaterne i mindre tern og hak basilikum fint. Pil hvidløgene og skær dem i tynde skriver.
    2. Varm en pande op med olivenolie og steg gnocchettierne sprøde. Det tager cirka 5 min og husk at vende dem løbende.
    3. Tilsæt hvidløgene, basilikum, krydderi, salt og peber, og steg videre i 2-3 minutter. 
    4. Tilsæt tomaterne og steg med et minuts tid. Smag til med salt, peber og olivenolie. 

    Skriv en kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.