Stegte nudler med tofu – thai style
Det asiatiske køkken er et godt sted at lade sig inspirere til kødfrie dage. Denne ret er inspireret af den klassiske thairet pad thai. Tofuen og æggene er gode proteinkilder, som er mere bæredygtige end kød, da det kræver mindre energi at producere 1 kg tofu eller æg, end det gør at producere 1 kg svinekød eller kyllingekød. En anden ting, vi kan lære af det asiatiske køkken, er, at man bruger det, man har til rådighed, så vær ikke bange for at bytte nogle af grøntsagerne ud med andre grøntsager, du har liggende i dit køleskab. Ved at bruge det, du har, reducerer du dit madspild og sparer klimaet for unødvendig belastning, samtidig med at du sparer penge.
Opskrift - stegte nudler med tofu
4 personer
Ingredienser
Marinade:
- 2 spsk sukker
- 4 spsk fiskesovs
- 6 spsk østerssovs
- 1 spsk sojasovs
- ¼ kyllingebouillon/grøntsagsbouillonterning
Wok:
- ½ spidskål
- ½ broccoli
- 2 gulerødder
- 4 forårsløg
- 1 rød peberfrugt
- 3 fed hvidløg
- 2 cm ingefær
- 180 g nudler
- 200 g tofu
- olivenolie
- 3 æg
- peanuts
- chiliflager
- 1 lime
Fremgangsmåde
- Start med at lave marinaden ved at blande alle ingredienserne og blende dem sammen med en stavblender.
- Skyl alle grøntsagerne og skær spidskål, peberfrugt og gulerødder i tynde strimler. Broccolien skæres i små buketter og forårsløget i ringe. Ingefær snittes fint, og hvidløget presses.
- Skær tofuen i tern.
- Varm en wokgryde op med olie. Tilsæt tofu og steg, til det bliver gyldent.
- Kog nudlerne efter anvisningen imens.
- Når tofuen er sprød og gylden, lægges den på en tallerken og sættes til side.
- Hvidløg og ingefær kommes i wokken og steges i 1-2 minutter.
- Spidskålen tilsættes og steges med i 2 minutter. Herefter tilsættes de resterende grøntsager og steges i 3-4 minutter.
- Æggene slås ud i en skål og piskes let.
- Skub grøntsagerne over i den ene side af wokken og tilsæt æg. Rør i æggemassen, indtil den er blevet stiv. Bland herefter æg og grøntsager.
- Tilsæt de kogte nudler, tofu og marinaden. Rør godt rundt.
- Servér de stegte nudler toppet med lidt chiliflager, saltede peanuts og en limebåd, der kan presses over retten.