Fettuccine med sprøde svampe i hvidvinssovs

Tager man sydpå, vil man opleve en helt anden pastakultur, end den vi har i Danmark. I syden er pasta ofte en hovedret, der evt. kan indeholde lidt kød, men også i mange tilfælde en hovedret uden kød. Denne pastaret er meget enkel at lave og smager så godt, at selv den største kødspiser vil glemme alt om, at der faktisk ikke er kød i retten. De sprødstegte svampe fungerer som en slags ”bacon”, da de giver en lidt røget og sprød smag. Den perfekte ret til, når der skal hygges lidt ekstra i weekenden – og så smager det bare godt med et glas iskoldt hvidvin til.

2 personer

Ingredienser

  • 1 pakke båndpasta
  • 500 g brune og hvide champignoner
  • 1 rødløg
  • plantemargarine
  • 1 dl hvidvin (vælg en, der ikke er sød)
  • 2 dl madlavnings- eller sojafløde
  • 1 svinebouillon eller grøntsagsbouillonterning
  • ½ tsk røget paprika
  • salt og peber
  • lidt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Vask og ordn champignonerne og skær dem i stykker.
  2. Pil løget og snit det meget fint.
  3. Steg champignonerne i margarine eller olie på en pande, til de bliver sprøde – rør jævnligt og vær tålmodig, da det tager en 20-30 minutter.
  4. Kom lidt margarine i en kasserolle og tilsæt løget, når margarinen bobler. Skru ned for varmen og lad løget simre ved lav varme, til stykkerne er klare og møre.
  5. Tilsæt vin og lad løg og vin koge, til vinen er fordampet.
  6. Tilsæt fløde, bouillon og røget paprika.
  7. Smag sovsen til med salt og peber, tilsæt sprødstegte champignoner og lad det simre. Bliver konsistensen for tyk, kan der kommes et ekstra skvat hvidvin i.
  8. Kog pastaen imens.
  9. Fordel pastaen i to dybe tallerkner og fordel derefter sovsen ovenpå. Top med lidt frisk persille.

Nørdviden: Alkohol i vin fordamper ved 78 °C og dermed også, når man koger en sovs op. Ønsker man at bibeholde alkoholen, som fx i gløgg, stopper man opvarmningen ved 75 °C.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *