Cremet peanutbutterpasta med bid

Tager man sydpå, oplever man en helt anden pastakultur, end den vi har i Danmark. Her er pasta ofte en hovedret, og det er denne ret et virkelig godt eksempel på. Med tofu og peanutbutter holder den dig mæt længe. Er du ikke van til at bruge tofu skal du sørge for at vælge en der er fast så den kan skæres i tern. Når du steger tofu smager det lidt hen af bacon. Alt i alt er det her en rigtig god ret til en kødfri dag – også for den ellers kødglade mand eller kvinde. 

Får du ikke spist det hele smager det også fint til frokost dagen efter – jeg sørger personligt altid for at lave for meget så jeg er sikker på der også er til frokost.  

peanutbutterpasta

Opskrift - Cremet peanutbutterpasta med bid

4 personer

Ingredienser

  • 250 g grovpasta
  • 200 g brune champignoner
  • 1 rødløg
  • 1 rød snackpeber 
  • 200 g fast eller røget tofu
  • 80 g soltørret cherrytomater 
  • 4 spsk peanutbutter 
  • 4 spsk barbecuesovs 
  • 2 spsk soya
  • 2 tsk stærk chilisovs 
  • 2-3 tsk røget paprika 
  • salt og peber 
  • 3 dl vand 
  • 1 dl madlavningsfløde 
  • Olie/margarine til stegning
  • Peanuts til topping

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge pastaen efter anvisningerne indtil den er al dente. 
  2. Skær tofuen i tern og steg dem ved høj varme. Krydr med salt og peber og rør i dem ofte så de bliver gyldne uden at blive branket.
  3. Vask i mens champignonerne og skær dem i kvarte. Halver snackpeberen og fjern kernerne. Snit den i strimler og løget i fine tern.
  4. Når tofuen er lækker og gylden tages den fra på en tallerken. Champigonerne kommes på paden og steges også gyldne. Salt dem lidt undervejs.
  5. Når de er sprøde og lækre skrues der ned for varmen og løg og snackpeber kommes på og steges med et par minutter. 
  6. Tilsæt peanutbutter, barbecuesovs, soya og lidt vand af gangen. Rør godt i retten og tilsæt det sidste vand lidt efter lidt. 
  7. Kom de soltørret cherrytomater, røget paprika og fløden med på panden. 
  8. Nu til den bedste del – tilsmagning! Smag retten til med stærk chilisovs, paprika, salt og peber. 
  9. Når sovsen smager cremet og lækket og har lidt bid tilsættes den kogte pasta og den stegte tofu og det hele røres godt sammen.
  10. Server retten toppet med lidt peanuts. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.