Vegge-deller med bønnefritter

Vegetardeller er nemme at lave og kan fryses ned til de dage, hvor det skal gå stærkt. Ved at bytte flæskefarsen ud med en sojafars reducerer du dit aftenmåltids klimaaftryk. Til at binde farsen sammen bruger man Fiberhusk, der også går under navnene psyllium eller loppefrøsskaller. Det kan købes i Matas og helsekostbutikker og er godt at have til diverse vegetarretter. Ud over at lave vegetardeller af sojagranulat (købes fx i Rema 1000, Føtex, Bilka, Irma og Meny) er der det seneste års tid dukket en masse nye fars-varianter op som fx Naturli’ hakket, Irmas bønnefars og Løgismose plantefars, der stort set bare skal formes og steges. Så der er rige muligheder for at udforske smagsnuancerne i forskellige veggedeller.  

4 personer

Ingredienser

  • 90 g sojagranulat
  • 1 svinebouillon/grøntsagsbouillonterning
  • ½ dl vand
  • 1 lille løg
  • 1 æg
  • 3 spsk havregryn
  • 2 spsk mel
  • 1 spsk Fiberhusk
  • 1 spsk røget paprika
  • salt og peber

Bønnefritter:

  • 500 g grønne bønner fra frost
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk flagesalt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
  2. Bland alle ingredienser til bønnefritter i en skål og fordel dem på en bageplade.
  3. Bag bønnerne i ovnen i 30-35 minutter, indtil de ser sprøde ud. Husk at rode rundt i dem undervejs.
  4. Kom sojagranulat i en skål sammen med bouillon og hæld ½ liter kogt vand over. Rør rundt, så bouillonen opløses, og lad farsen trække i 5 minutter.
  5. Skræl løget og skær det i grove tern. Blend det sammen med ægget.
  6. Når farsen har trukket, hældes den overskydende væske fra, og ægge-løgmassen tilsættes.
  7. Tilsæt havregryn, mel, Fiberhusk, paprika og godt med salt og peber.
  8. Rør farsen rundt og lad den trække i 5 minutter.
  9. Form til deller og steg dem på en pande, til de er gyldne.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *