Stegt ørred med persillekartofler

Ørred kan nogle gange være lettere at få fat i end laks i en økologisk eller ASC-mærket version, og den smager langt hen ad vejen som laksen, vi er så glade for i Danmark. I Danmark opdrætter vi selv økologisk ørred, så prøv at bytte den norske laks ud med en dansk ørredfilet. Ved at vælge en økologisk ørredfilet frem for en konventionel norsk laksefilet sparer du både miljøet og dig selv for unødig skadelig kemi.   

2 personer

Ingredienser

  • 1 kg små kartofler
  • 1 bundt persille
  • 2 ørredfileter
  • paprika eller et godt allround-krydderi
  • salt og peber
  • 1 spsk smør
  • plantemargarine eller smør til stegning

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og kog dem møre – ca. 20 minutter.
  2. Hak persillen fint.
  3. Steg ørredfileterne på en pande ved middelvarme i et par minutter på hver siden. Start med skindsiden og krydr imens kødsiden med paprika, salt og peber.
  4. Når kartoflerne er kogt, kommes de i en skål og vendes med 1 spsk smør, den hakkede persille, salt og peber.

Nørdviden: WWF har udviklet appen ”Fiskeguiden”, hvor man som forbruger hurtigt kan finde ud af, hvor bæredygtig fisken i supermarkedet er.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *