Friske forårsruller med rejer og wasabi-hummus

Friske forårsruller med wasabi-hummus og rejer er en rigtig god hverdagsret med masser af grønt. Rullerne fyldes med grøntsager, hummus og rejer. Husk at købe ferske rejer, og helst danske fjordrejer, der har den mindste CO2-udledning. Hummus er lavet på kikærter, der har et højt proteinindhold, og man behøver derfor ikke mere end 3-4 rejer i hver rulle. Derudover er det en energivenlig ret, da forårsrullerne fyldes med friske grøntsager, der ikke kræver energi til tilberedning, og rejerne kun skal steges kort. Retten er også god til at reducere madspild, da man kan variere de grøntsager, man kommer i rullerne.

Foto: Maria Madsen

Opskrift - friske forårsruller med rejer og wasabi-hummus

8 ruller

Ingredienser

Wasabi-hummus:

  • 1 ds kikærter
  • 3 spsk olivenolie
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 spsk tahin
  • 1 tsk spidskommen
  • ½ lime
  • ½ dl vand
  • wasabi-paste efter smag
  • salt og peber

Forårsruller:

  • 1 pakke rispapir
  • 8 store salatblade
  • 2 gulerødder
  • 1 forårsløg
  • 1/3 agurk
  • 1 rød peberfrugt
  • 200 g rå rejer
  • olivenolie
  • chiliflager
  • hvidløgspulver
  • 100 g peanuts
  • soja

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave wasabi-hummus ved at komme alle ingredienser i en skål og blend med en stavblender, til en cremet konsistens opnås. Virker hummussen for tør, tilsættes lidt ekstra vand. Smag til med wasabi, salt og peber.
  2. Skyl salaten og dup den tør.
  3. Skræl og riv gulerødder. Snit forårsløg fint og skær agurk og peberfrugt i tynde strimler.
  4. Pil og skyl rejerne.
  5. Varm en pande op og steg rejerne i lidt olie. Krydr med lidt chiliflager og hvidløgspulver.
  6. Forårsrullen samles, ved at rispapir gøres vådt under koldt vand fra hanen. Læg rispapiret på en tallerken. Kom et salatblad ovenpå og fyld med grøntsager, rejer, hummus og peanuts. Rul rispapiret sammen og fold enderne ind for at lukke rullen.
  7. Server med soja.  

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *