Quiche med røget vildlaks

Quiche er fransk og betyder tærte. I min udgave bruger jeg røget vildlaks, spinat og tomat, der fungerer rigtig godt sammen. Vildlaksen smager af meget og ved at bruge den i tærten, rækker 200 g laks til 3-4 personer. Farven på vildlaksen er mere lys og naturlig end på opdrætslaksen, da de ikke er blevet fodret med foder, der indeholder farvestoffer. Så den lyse farve betyder ikke, at laksen er kedelig – det er sådan, ”rigtig” laks ser ud.

3-4 personer

Ingredienser

 Tærtedej:

  • 150 g hvedemel
  • ½ tsk salt
  • 1 æggeblomme (gem hviden til fyldet)
  • 2 spsk koldt vand

Fyld:

  • 75 g spinat
  • olivenolie
  • 200 g cherrytomat
  • 200 g røget vildlaks
  • 5 æg
  • 2 spsk mælk
  • 1 spsk cremefraiche
  • 2 spsk mel
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk revet muskatnød
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Tærtebund:

  1. Start med at lave tærtedejen ved at blande mel, salt og smør i en skål. Smuldr smørret i melet.
  2. Tilsæt æggeblomme og vand (gem hviden). Saml dejen og læg den på køl i 30 minutter.
  3. Når tiden er gået, trykkes dejen ud i et ovnfast fad, så bunden dækkes, og der kommer lidt kant.
  4. Prik bunden med en gaffel og forbag i 12 minutter ved 200 °C.

Fyld:

  • Skyl spinaten og varm en pande op med en anelse olie. Kom spinaten på panden 1-2 minutter til den falder sammen.
  • Skær cherrytomaterne i kvarte.
  • Skær laksen i strimler eller stykker.
  • Slå æggene ud i en skål og kom den gemte æggehviden i. Pisk æggene.
  • Rør melet i cremefraichen og tilsæt det til æggemassen sammen med mælk, paprika, muskatnød, salt og peber.
  • Kom fyldet i den forbagte bund i rækkefølgen; spinat, laks og tomat. Hæld æggemassen over og bag quichen i 30 minutter ved 200 °C.
  • Server med en grøn salat eller med tomatsalat.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *