Thaisuppe med nudler og kylling
Suppe er en nem måde at skære ned på sit kødindtag, da der findes utroligt mange lækre supper. Selv når man spiser en suppe, der som denne thaisuppe indeholder kød, er det i mindre mængder, end hvis man stegte et stykke kød pr. person.
Her er mit bud på en spicy thaisuppe, der kan holde dig varm på de kolde dage i efteråret og vinteren.
Opskrift - thaisuppe med nudler og kylling
4 personer
Ingredienser
- 2 tsk rød karrypaste
- 2-3 fed hvidløg
- 2 ds kokosmælk
- 2 hønsebouillonterninger
- 1 l vand
- 140 g tomatpuré (en “stor” dåse)
- 1 chili
- 1 bundt forårsløg
- 2 stk kylligebyst
- 1 pakke ægnudler
Fremgangsmåde
- Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
- Pres hvidløg og svits det sammen med karrypaste og tomatpuré i en gryde.
- Tilsæt kokosmælk, vand og boullion.
- Forårsløgene snittes i fine ringe og chilien snittes fint. Tag lidt af de grønne forårsløg toppe fra, til topping. Tilsæt resten sammen med chili, og kog suppen op.
- Skær kyllingen i stykker og tilsæt den til suppen. Rør godt i suppen og lad kyllingen simre med til den er tilberedt.
- Smag til med karrypaste (hvis du vil have den stærkere) og salt.
- Fordel nudlerne i fire skåle og hæld suppen over. Top med lidt friske forårsløg.