Broccolisuppe med serranotopping

Suppe er en nem måde at skære ned på sit kødindtag, da der findes utroligt mange lækre supper, der er fyldt med grøntsager. Selv når man spiser supper, der indeholder kød, er det som regel i mindre mængder, end hvis man stegte et stykke kød pr. person. Her er mit bud på en sund og mættende suppe med broccoli og sprød serranotopping. 

Foto: Maria Madsen

Opskrift - broccolisuppe med serranotopping

4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 1 broccoli
  • 2 hønsebouillonterninger
  • ½ l vand
  • 4 stykker serranoskinke
  • plantemargarine
  • 1 bundt forårsløg
  • salt og peber
  • 2 dl madlavningsfløde

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg og svits begge dele i lidt olie i en gryde et par minutter.
  2. Skær broccolien i små stykker og svits med et par minutter.
  3. Tilsæt bouillon og vand og kog suppen i 5-6 minutter.
  4. Imens steges serranoskiverne sprøde på en pande med lidt margarine og lægges til side på en tallerken.
  5. Forårsløgene snittes i fine ringe og steges i lidt olie på panden efter serranoen. Krydr med lidt salt og peber.
  6. Serranoskinken skæres i små tern og blandes i forårsløgene. Sæt toppingen til side.
  7. Blend suppen og sæt den tilbage på blusset. Tilsæt fløden og varm suppen igennem.
  8. Fordel suppen i fire dybe tallerkener og server med toppingen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *