Spansk tortilla

Kartoflen er en sand vinder i et bæredygtigt perspektiv. Blandes den med æg og laves til spansk tortilla, der er en kartoffel-æggekage, som både kan spises varm og kold, kan den let bruges som substitut for kød. I Spanien bliver den ofte serveret i små stykker som tapas sammen med andre små retter. Jeg bruger den sammen med en frisk salat i stedet for kød, da det er en tung ret, der fungerer godt som hovedelement i måltidet.

Foto: Maria Madsen

Opskrift - spansk tortilla med chilidressing

4 personer som hovedret / 8 personer som tilbehør

Ingredienser

  • 500 g kartofler
  • 3 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 7 æg
  • 1 god spsk cremefraiche
  • lidt revet muscatnød
  • 1½ spsk salt
  • ½ spsk peber
  • lidt frisk persille til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Skræl eller skrub kartoflerne og skær dem i helt tynde skriver.
  2. Hak løgene helt fint og pres hvidløget.
  3. Varm en pande op med en god slat olivenolie (til du ikke synes, du kan være mere bekendt).
  4. Kom kartoflerne, løg og hvidløg på panden og sku ned på lav varme. Lad det hele simre, indtil kartoflerne er møre, uden at det tager farve. Vend løbende rundt i blandingen.
  5. Slå æggene ud og pisk dem med cremefraiche, muscatnød, salt og peber.
  6. Tænd ovnen på 200 °C.
  7. Når kartoflerne er møre kommes det hele i en bageform eller et ovnfast fad. Æggemassen hældes over, og det hele bages ved 200 °C i 20-25 minutter. Tjek, at tortillaen er færdig ved at stikke en kødnål ned i midten. Hvis der ikke er noget, der hænger i, er den færdig.
  8. Lad tortillaen køle lidt af og pynt den med frisk persille og server den med chilidressing (som kan laves mens tortillaen bages).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.