Nøglen til en god havregrød er at ramme en god saltbalance. For lidt salt gør grøden flad i smagen og ret kedelig at spise, mens for meget salt kan gøre grøden helt uspiselig. Jeg bruger 1/2 tsk flagesalt, hvilket svare til 2 ml. Bliver du almindelig groft salt så brug lidt mindre, og smag til når grøden er lige ved at være færdig. Jeg bruger desuden altid havredrik til min grød, da det giver en god sødme. Derudover er havredrik af flere udråbt som den helt store klimavinder hvis man har mod på at skrifte den almindelige mælk ud med en plantedrik. Havren har nemlig et stort udbytte pr. hektar, den dyrkes herhjemme, kræver ikke så mange ressourcer og udleder ikke store mængder drivhusgasser. Så den vinder titlen som den mest miljøvenlige mælk. Køber man en økologisk havredrik (og økologiske havregryn for den sags skyld) er det heller ikke brugt pesticider i produktionen, hvilket skåner vores grundvand for rester af sprøjtegift.
Pingback: Havregrødsklatkager - Julie Juanita Larsen