Brændende kærlighed med et tvist

Tofu består af en sojabønnemasse, der er lavet af koaguleret sojamælk og bruges særligt i det asiatiske køkken. Konsistensen af tofu kan variere fra faste varianter, der egner sig til lynstegning, til bløde udgaver, der er nemme at blende. Derudover kan man også få marineret tofu eller røget tofu, der modsat de neutrale varianter kan tilføje smag til retten. Her har vi en fortolkning af en klassisk ret. Jeg har tilsat lidt røget tofu og porre for at ”lette” retten lidt og give den lidt flere smagsnuancer. Den røgede tofu giver en baconsmag og skaber en illusion om, at der er mere bacon i retten, end der egentlig er.

Foto: Maria Madsen

Opskrift - brændende kærlighed med et tvist

2-3 personer

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 200 g bacon
  • 185 g røget tofu
  • 4 rødløg
  • salt og peber
  • 1 porre
  • 20 g smør
  • 1-2 dl mælk

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og kog dem i ca. 20 minutter. De skal glide af en urtekniv, når du stikker i dem.
  2. Steg baconen og læg den til side.
  3. Skær tofu ud i små tern og steg den i baconfedtet, til den er gylden.
  4. Skræl og snit løgene fint og kom det på panden til tofuen. Steg i 5-8 minutter ved middel varme og krydr med salt og peber.
  5. Snit porren og kom den med på panden sammen med løg. Steg i ca. 5 minutter.
  6. Smuldr baconen i og lad det simre, mens kartoffelmosen laves.
  7. Når kartoflerne er kogte, kommes de i en skål og moses/piskes med smør, 1 dl mælk, salt og peber.
  8. Tilsæt evt. mere mælk, hvis konsistensen er for tyk.
  9. Smag kartoffelmosen til med salt og peber og servér den med fyldet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *