Æblecrumble med kanelflødeskum

Efterår betyder æbler. Brug appen Byhøst og find ud af, hvor du kan plukke æbler i dit lokalområde. I denne opskrift kan man desuden med fordel bruge den plantebaserede smør fra Naturli’ – den har en lækker eftersmag af mandel, der passer rigtig godt ind her. Har man andre frugter til rådighed – det kunne fx være pærer eller rabarber i fryseren fra foråret, kan man også lave en crumble med dem. Laver man den med rabarber, kan man bruge lidt ekstra vanilje i stedet for kanel.

 2 små tærter

Ingredienser

  • 3 æbler
  • 1½ dl mel
  • 65 g smør
  • 4 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 3-4 tsk kanel

Kanelflødeskum:

  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk flormelis
  • ½-1 tsk stødt kanel
  • 1 knsp salt

Fremgangsmåde

  1. Skræl æblerne og skær dem i både. Fordel bådene i to små tærtefade (ca. 14 cm i diameter).
  2. Kom mel i en skål og brug en gaffel til at smuldre smørret i melet.
  3. Tilsæt sukker, salt og kanel og bland det med rundt. Smag til, om der skal mere kanel i.
  4. Fordel crumblefyldet over æblerne og bag tærterne ved 180 °C i 30 minutter.
  5. Kom alle ingredienserne til kanelflødeskummet i en skål og pisk det til skum. Smag til med kanel og flormelis. Opbevar på køl indtil servering.
  6. Servér de bagte tærter med kanelflødeskummet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *