Hvordan laver man desserter, der er bæredygtige? Jeg har valgt at lægge vægt på årstidens frugt og økologiske råvarer. Sensommerens sødmefyldte danske blommer er i sæson i august-september og gør sig godt i denne skønne trifli.
Opskrift - blommetrifli med vaniljecreme
4 personer
Ingredienser
Bagte blommer
400 g blommer
40 g sukker
1 tsk vaniljepulver
2 spsk portvin (kan undlades for alkoholfri version)
Vanilje råcreme
2 æggeblommer
1 spsk flormelis
1 tsk vaniljepulver
2 dl piskefløde
1 knsp salt
10 makroner
Fremgangsmåde
Halver blommerne og fjern stenene, anret blommerne i et ovnfast fad.
Rør sukker og vanilje sammen og strøg det over blommerne, inden de bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 20 minutter.
Når blommerne er kølet af skæres de i mindre stykker og pensles med portvin.
Mens blommerne køler af piskes æggeblomme, salt, flormelis og vanilje til en æggesnaps. Pisk derefter piskefløden luftig og vend æggesnaps og flødeskum sammen, til en vaniljecreme.
Kom siruppen fra fadet med blommer i bunden af 4 glas. Knus makronerne og fordel dem i glassene. Kom herefter blommer i og slut med cremen. Pynt med lidt blommer, makroner og sirup på toppen.