Verdens bedste chokoladeboller

Skal der kræses lidt ekstra om morgenbordet og har du en forkærlighed til chokolade? Så prøv disse chokoladeboller, der efter min mening er verdens bedste chokoladeboller! 

Jeg foretrækker lys chokolade, men er man mere til mørk kan blot bruge det. Når jeg skal købe chokolade vælger jeg en variant, der er økologisk, så jeg ved der ikke har været benyttet sprøjtegift i kakaoplantagen. Derudover kigger jeg også efter fairtrademærket der har særlig fokus på social bæredygtighed og arbejder for at kakaobønderne får en fair pris for deres produkt.  

Chokoladeboller

Opskrift - chokoladeboller

12 stk.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 100 g græsk yoghurt
  • 1 spsk. honning
  • 10 g groft salt
  • 150 g ølandshvedemel
  • 550-600 g hvedemel
  • 2 æg (det ene til pensling).
  • 200 g lys chokolade (eller mørk hvis du foretrækker det).

Fremgangsmåde

  1. Tag græsk yoghurt og æg ud af køleskabet.
  2. Hak chokoladen groft.
  3. Bland vand og yoghurt sammen, og sørg for det er stuetemperatur. Rør herefter gæren ud i vandet.
  4. Tilsæt honning, salt, og det ene æg (stuetemperatur).
  5. Rør begge slags mel i sammen med chokoladen. Ælt dejen grundigt i 10 min., til den er elastisk.
  6. Dæk den med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve i 1 ½-2 timer, til den er fordoblet i størrelse.
  7. Del dejen i 12 stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne i et ovnfast fad med bagepapir i. Der skal være ca. 2 cm. imellem, så de kan vokse ind i hinanden under hævning.
  8. Lad bollerne efterhæve i 45 min. Pensl med sammenpisket æg, og bag bollerne ved 200°C i 20 min.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.