Kanelsnurrer - dejlige snaskede snurrer

Elsker du ligesom jeg kanelsnurrer, så får du her en fantastisk opskrift på svampede og kanel-snaskede snurrer. Fordelen ved at bage dem selv er at du kan bage dem af lækre økologiske råvarer – det kan godt løbe op hvis man skal købe dem i et økologisk bageri. Så med mindre man har et selvstændigt kanelsnurrerbudget er hjemmebag en rigtig fin løsning. De kan fryses ned efter bagning og tøs (og evt. varmes) når der skal kræsen om morgenbordet en dag.

Fordelen ved fx at vælge økologisk mel er at du undgår  stråforkortere i dit mel.  Der er fundet rester af sprøjtegift, i 17 % af dansk konventionelt hvedemel (2017) og i alle stikprøver af konventionelt hvedemel fra udlandet. Ved samme test blev der ikke fundet stråforkortere i økologisk hvedemel – hverken fra Danmark eller udlandet.

Godmorgen og velbekommen 🙂 

Kanelsnurre

Opskrift - Kanelsnurrer

Ca. 12 stk

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 5 dl kold sødmælk
  • 1 æg + 1 æg til pensling
  • 1 kg hvedemel
  • 100 g sukker
  • 8 g salt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 150 g kold smør

Remonce

  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 15 g stødt kanel

Fremgangsmåde

  1. Bag bollerne, en plade af gangen, på 250  °C i almindelig ovn, i ca 15 min til de er lysebryne.
  2. Hæld mælken i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt et æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme og ælt dejen i 5 minutters tid, til den er helt glat og slipper skålen. Du kan både bruge hænderne, dejkroge eller røremaskine.
  3. Skær smørret i små terninger, og tilsæt dem til dejen. Ælt igen dejen i ca. 5 minutter til den er blank og glat.
  4. Lad herefter dejen hvile lunt i 1½ time med et klæde over, så den hæver lidt op.
  5. Slå dejen ned til en fast klump, og pak den ind i husholdningsfilm. Lad den køle af i køleskabet i en time.
  6. Når der er 10 min tilbage af dejens hviletid, røres remoncen sammen, ved at piske smør, sukker og kanel sammen med en elpisker.
  7. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på ca. 30×60 cm.
  8. Smør remoncen ud over dejpladen med en dejskraber, så det er jævnt fordelt.

Formning af kanelsnurrer:

  1. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den første, så du har 3 lag dej. Rul nu dejen ud igen til ca. 30×30 cm, og skær den i 12 strimler, der er 30 cm lange og ca. 2,5 cm brede.
  2. Sno hver strimmel ved at tage fat i den ene ende, og rul dejen to gange mod dig selv.
  3. Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd, og sno den 2 gange om din anden hånds pege- og langefinger. Læg den resterende dejsnip henover de to snoninger, placér den mellem din pege- og langefinger, og træk fingrene til dig, så snippen hæftes ind i kanelsnurren. Se film fra Meyers her
  4. Sæt kanelsnurrerne på et par bageplader med bagepapir og lad dem hæve lunt og tildækket i 30 min.
  5. Pensl kanelsnurrerne med æg og bag dem ved 200° i ca. 12–15 minutter.
  6. Lad dem afkøle på en rist og nyd dem med en god kop kaffe. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *