Risalamande

Julemiddagen skal som altid afsluttes med den klassiske risalamande herhjemme. Jeg laver den altid dagen før så der er god tid til familien den 24. 

Vælger du økologiske grødris beskytter du både miljøet og arbejderne i risproduktionen mod pesticider, svampemidler og insektmidler, der typisk bliver brugt i traditionel risproduktion.

Ved at støtte den økologiske produktion passer du også at jorden ikke bliver udpint og støtter en mere bæredygtig risproduktion. 

Glædelig jul.

risalamande

Opskrift - risalamande

Antal: 3-4 personer 

Ingredienser

  • 1 dl grødris
  • 1/2 l sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk sukker
  • 1 nip salt
  • 75 g mandler
  • 3 -4 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud med en kniv.  
  2. Kom mælk, ris, sukker, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde og kog det langsomt op ved svag varme. Rør i det jævnligt og lad det simre indtil grøden tykner og risene er færdige – det tager en times tid.
  3. Smut mandlerne ved at komme dem i en skål og hæld kogende vand over. Lad det trække i 10 minutter, hæld vandet fra og hæld igen kogende vand over og lad dem stå i 5 minutter. Hæld vandet fra og smut mandlerne. Hak herefter mandlerne. 
  4. Når risengrøden er færdig tages den af blusset og kølet HELT ned.
  5. Når grøden er kold røres de hakkede mandler i. Fløden piskes til flødeskum og røres også med i grøden. Start med halvdelen og kom fløde i indtil du synes grøden har en lækker og cremet konsistens. Har du flødeskum tilbage kan det bruges i en kop varm kakao 🙂 
  6. Server med en god kirsebærsovs. Glædelig jul.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.