Råsyltede rabarbere

Jeg ELSKER rabarber og når de er i sæson fra april af bliver der lavet en masse med rabarber! Denne opskrift er lidt af en win-win da du både får lækre råsyltede rabarber du kan bruge på en fyldig vanilje creme eller skyr OG rabarbersaft. Haps, haps 🙂 Et andet win er at du får brugt “tomme” vaniljestængler som stadig indeholder en masse smag. 

Sidst men ikke mindst så er det en super nem opskrift og det er jo altid dejligt, hvis man har en masse andre ting man skal nå. 

råsyltede rabarber

Opskrift - råsyltede rabarbere

Giver et stor glas / Holdbarhed ca. 2 uger på køl.

Ingredienser

  • 500 g rabarber 
  • 8 dl vand 
  • 5 dl sukker 
  • Brugte vaniljestængler eller alternativt en ny. 

 

Fremgangsmåde

  1. Skyld rabarber og skær den i tynde skiver.
  2. Bring vand, sukker og brugte vaniljestængler i kog (bruger du en ny vaniljestand skal den lige halveres) og lad det koge 2-3 min. 
  3. Kom rabarber i en skål og hæld sukkerlagen over. Sæt låg på og stil det i køleskab for at trække. 
  4. Du kan smage på det efter 4-5 timer, men det bliver bedst hvis du lader det trække et par dage. 
  5. Efter et par dage kommes de råsyltede rabarber i et skoldet glas og der hældes saft over så det lige dækker. 
  6. Resten af saften hældes på en skoldet flaske og kan drikkes som den er eller blandes i forholdet 2 dele saft til en del vand/danskvand. 
  7. Når de råsyltede rabarber er spist kan det sidste saft også drikkes.  

1 kommentar til “Råsyltede rabarber”

  1. Pingback: Fyldig vaniljecreme med råsyltede rabarber - Julie Juanita Larsen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.