Fyldig vaniljecreme med råsyltede rabarbere

Jeg ELSKER rabarber og når jeg skal tænke et bæredygtigt perspektiv ind i mine desserter lægger jeg vægt på årstidens frugt og økologiske råvarer. Rabarber er i sæson fra april og er derfor oplagte at bruge i en forårsdessert. Har man rabarber i haven og kan ikke nå at få dem brugt inden for sæsonen, kan man ordne dem, skære dem i stykker og fryse stykkerne ned – ingen grund til at de går til spilde. 

I denne opskrift bruger jeg de råsyltede rabarber jeg får når jeg laver rabarbersaft. Man får en god portion, men det betyder bare at de også kan bruges på skyr om morgen, grød eller hvad man nu spiser til morgenmad. 

Jeg synes skyr smager meget forskelligt og bruger Stay Strong, der bland andet kan købes i Føtex. Den er både økologisk og laktosefri (hvis du laver dessert til en der er laktoseintolerant) og så smager den bare godt!  

vaniljedessert med råsyltede rabarber

Opskrift - fyldig vaniljecreme med råsyltede rabarbere

4 personer

Ingredienser

  • 3 dl skyr 
  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk flormelis 
  • 2 spsk citronsaft 
  • 2 tsk vaniljesukker 
  • Råsyltede rabarber og små chokoladeknapper 

 

Fremgangsmåde

  1. Bland fløde, flormelis, citronsaft og vaniljesukker i en skål og pisk det til skum. 
  2. Tilsæt skyren og pisk det en gang mere så det hele blandes godt. 
  3. Anret cremen i 4 skåle og lad den sætte sig en halv times tid. 
  4. Top med råsyltede rabarber og små chokoladeknapper. 

Tip: Har du ikke lavet råsyltet rabarber smager desserten også godt med friske bær og lidt knuste makroner 🙂 

2 kommentarer til “Fyldig vaniljecreme med råsyltede rabarber”

  1. Pingback: Rabarbersaft med vanilje - Julie Juanita Larsen

  2. Pingback: Råsyltede rabarber - Julie Juanita Larsen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *