Ingefærshots

Elsker du ligesom jeg thaimad med frisk ingefær, så kender du sikkert det med at man har en masse ingefær liggende tilbage i køleskabet. Økologisk ingefær købes typisk i pakker med 200 g, så for at undgå madspild bliver planlægger vi gerne flere retter med ingefær eller laver store potioner der kan fryses. Alligevel er der som regel en del tilbage – det bliver brugt til ingefærshots! Så har vi lige til en morgenshot i en ugens tid.

Giver en lille halv liter ingefærshots.

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 75 g frisk ingefær
  • 2 spsk honning
  • 1 dl citronsaft (ca. 2 citroner)
  • 2 brev kamillete

Fremgangsmåde

  1. Skræl ingefæren og skær den i skiver. Kom derefter ingefæren i en gryde med vandet og kog det under låg i 20 minutter.
  2. Tag gryden af varmen og tilsæt brevene med kamillete, honning og citronsaft.
  3. Lad gryden stå til det er stuetemperatur og si derefter væsken gennem en sigte.
  4. Skold en glasflaske eller skyld den med atamon og hæld ingefærshots i den.
  5. Opbevar ingefærshots i køleskabet og snup et shot om morgenen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *