Forårsruller med nudler og grønt

Forårsruller er virkelig en af de retter vi har taget allermest til os fra de asiatiske lande. De fungerer både godt som en lille forret eller som en egentlig hovedret. Laver du dem selv kan de fylde dem med lige netop dit ynglings fyld. Jeg variere lidt mellem en version med og uden tofu, men nudler og grønt er der altid i.    

Vi laver altid en stor portion og fryser dem ned. Så kan man tage dem op dagen før de skal spises og lade dem tø langsomt på køl de dage hvor man ved at tiden er knap. 

Er man ny i kødfrie dage er det her en virkelig nem måde at komme i gang med at spise vegetarisk engang i mellem. 

forårsruller

Opskrift - forårsruller med nudler og grønt

ca 20 ruller

Ingredienser

  • 1 pakke forårsrullepapir (købes hos kinesiske købmænd)
  • 2 store gulerødder
  • 250 g østershatte
  • 1/2 spidskål
  • 1 bundt forårsløg
  • 140 g tynde risnudler
  • olie til stegning

Marinade

  • 3 spsk soya
  • 1 spsk lime
  • 1 tsk fiskesovs
  • 1 tsk østerssovs
  • 1/2 tsk sukker
  • evt. 1/2 tsk stærk chilisovs

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at blande marinaden, så den kan stå og trække list.
  2. Skær østershatte i strimler og steg dem sprøde på en pande med lidt olie. kom lidt salt på undervejs.
  3. Skræl gulerødder og skær dem i tynde stave. Snit forårsløg og spidskål fint.
  4. Tilbered nudlerne efter anvisningerne – det er typisk noget med at de skal overhældes med kogende vand og trække ca 4 min. Skyld dem derefter med koldt vand og kom marinaden i. Rør godt rundt.
  5. Læg et “ark” forårsrullepapir på skrå. Kom lidt af hvert fyld på midten af forårsrulledejen og rul fra det ene hjørne over fyldet, fold de to andre hjørner ind over midten, så siderne lukkes og rul derefter det sidste hjørne rundt. Pensl med koldt vand.
  6. Varm en pande op med olie, tjek temperaturen ved at stikke et trætandstik i den varme olie. Når det bruser lidt op omkring træet, så er olien perfekt varm.
  7. Steg forårsrullerne og lad dem dryppe af på køkkenrulle inden servering.
  8. Server med soja og sød chilisovs.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *