Bagt havregrød med chokoladeknapper

Havregryn er en rigtig god kilde til fibre og protein. I den bagte havregrød her er der også æg og banan og den fungerer derfor rigtig godt som morgenmad, da det mætter godt og holder dig mæt længe. 

Det er hurtigt at lave og du kan enten dele portionen i to, hvis du ikke skal have andet eller dele den i fire portioner hvis du fx for gæster til brunch. 

Jeg topper med lidt chokoladeknapper, men er du ikke til det kan de droppes. Så anbefaler jeg i stedet at du skifter vaniljen ud med kanel får en mere julet og varm smag i den bagte havregrød.

Bagt havregrød

Opskrift - bagt havregrød

2-4 stk alt efter størrelse.

Ingredienser

  • 75 g havregryn
  • 1 små æg
  • 1 stor banan eller 2 små
  • 2 spsk. akaciehonnig 
  • 1,5 dl havremælk 
  • 1 tsk vaniljesukker 
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt 
  • Lidt chokoladeknapper 

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Kom alle ingredienser, på nær chokoladeknapper, i en skål og blend det med en stavblender. 
  3. Smør 4 små ramekinskåle (ø=9 cm) eller to større ramekinskåle (ø=14 cm) og fordel massen i skålene.
  4. Fordel chokoladeknapperne i skålene og bag havregrøden i ovnen i 10-15 min til de er gyldne.
  5. Lad dem køle af 5 min inden de nydes med en kop god kaffe.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.