Kransekage

På årets sidste dag er det tid til den årlige kransekage, og hvorfor ikke lave den selv, så du kan vælge en økologisk og Fairtrade-mærket råvare? Det tager ikke lang tid, og du kan sagtens lave kransekagen i god tid, da den kan fryses ned, uden at det forringer kvalitet eller smag. Jeg laver små stykker og fryser dem ned, så de er lige til at tage op af fryseren, 15 minutter før vi går ind i det nye år. Ved at bage kransekagen selv og lave små stykker er det også nemt at tilpasse mængden til antallet af gæster. Er nogen blevet syge eller af andre årsager har meldt fra, kan man tage lidt færre stykker op, og omvendt lidt flere, hvis der kommer en ekstra gæst til. Regn med 2-3 stykker pr. person. 

Foto: Maria Madsen

Opskrift - kransekage

12-15 stk.

Ingredienser

  • 500 g marcipan
  • 200 g sukker
  • 100 g æggehvider
  • 150 g nougat
  • 200 g smeltechokolade

 

Fremgangsmåde

  1. Rør sukker og æggehvide sammen og lad det trække i ca. 1 time for at opløse sukkeret. Rør indimellem i massen.
  2. Ælt den opløste sukker/æggehvidemasse ind i marcipanen lidt efter lidt, indtil massen er ensartet.
  3. Kransekagemassen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes ud til lige store stykker på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Lad stykkerne lufttørre i ½ time. Herefter laves en lille fordybning i midten med fingeren. Kom evt. en smule vand på fingrene, så kransekagen ikke hænger fast.
  5. Bag kransekagestykkerne ved 200 °C, til de er gyldne – ca. 8-10 minutter, og afkøl.
  6. Frys kransekagestykkerne og smelt nougaten.
  7. Når nougaten er smeltet, kommes den i en frysepose, og der klippes et lille hul.
  8. Tag kransekagen ud af fryseren og fyld stykkerne med nougat. Sæt dem tilbage i fryseren.
  9. Smelt chokoladen og tag endnu en gang de frosne kransekager ud. Dyp dem i chokolade og sæt dem på et stykke bagepapir med fryseelementer under. Chokoladen stivner meget hurtigt, og kagerne kan sættes tilbage i fryseren.
  10. Tag kagerne ud 10 minutter før servering.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *