Gaffelboller

Koldhævet brød er dejlig nemt – man kan hurtigt smide en portion sammen om aften og på ingen tid har man lækkert brød næste morgen. Prøv disse gaffelboller, der røres sammen med en gaffel (det havde du nok aldrig gættet) og som holder sig luftige og bløde i flere dage når de er bagt.  

Vælger du økologisk hvedemel undgår du stråforkortere i dit mel.  Der er fundet rester af sprøjtegift, i 17 % af dansk konventionelt hvedemel (2017) og i alle stikprøver af konventionelt hvedemel fra udlandet samme år. Der er ikke fundet rester af sprøjtegift i økologisk hvedemel – hverken fra Danmark eller udlandet.

Godmorgen og velbekommen 🙂 

boller

Opskrift - gaffelboller

Ca. 18 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 7 dl vand 
  • 2 spsk sukker 
  • 3 tsk salt 
  • 3 dl havregryn 
  • 300 g hvedemel
  • 300 g durummel
  • Græskarkerner til pynt 

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i vandet. 
  2. Tilsæt alle de andre ingredienser og rør det hele godt sammen med en gaffel. 
  3. Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve i køleskab natten over.
  4. Om morgen sættes dejen på en bageplade med to skeer og pensles med vand. Drys med græskarkerner eller solsikkekerner.
  5. Bag bollerne, en plade af gangen, på 250  °C i almindelig ovn, i ca 15 min til de er lysebryne.
  6. Enjoy.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *