Danskvandsboller

Disse boller med danskvand er utrolig luftige og lækre – den ideelle fødselsdagsbolle, der ikke behøver andet end lidt smør.  

Vælg økologisk hvedemel hvis du ønsker at undgå stråforkortere i dig mel.  Der er fundet rester af sprøjtegift, i 17 % af dansk konventionelt hvedemel (2017) og i alle stikprøver af konventionelt hvedemel fra udlandet samme år. Der er ikke fundet rester af sprøjtegift i økologisk hvedemel – hverken fra Danmark eller udlandet.

Så sæt tænderne i disse lækre boller med danskvand og nyd weekenden. Velbekommen. 

Danskvandsboller

Opskrift - danskvandsboller

Ca. 24 stk

Ingredienser

  • 100 g gær
  • 3,5 dl danskvand (stuetemperatur)
  • 3 æg (stuetemperatur)
  • 5 spsk sukker 
  • 1/2 tsk salt 
  • 1 dl rapsolie eller flydende margarine 
  • ca. 800 g hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i danskvanden. 
  2. Tilsæt æg, sukker, salt og olie og rør godt rundt. Tilsæt til sidst melet lidt af gangen og ælt dejen godt i gennem. Den skal slippe hænderne med være smidig.
  3. Lad dejen hæve tildækket og lunt i en time. 
  4. Slå dejen sammen og tril 24 boller. Lad dem efterhæve i 30 min (de hæver en del) og bag dem i ovnen ved 180  °C i ca 15 min. 
  5. Bank på dem og lyder de hule er de færdigbagte. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *