Danskvandsboller
Disse boller med danskvand er utrolig luftige og lækre – den ideelle fødselsdagsbolle, der ikke behøver andet end lidt smør.
Vælg økologisk hvedemel hvis du ønsker at undgå stråforkortere i dig mel. Der er fundet rester af sprøjtegift, i 17 % af dansk konventionelt hvedemel (2017) og i alle stikprøver af konventionelt hvedemel fra udlandet samme år. Der er ikke fundet rester af sprøjtegift i økologisk hvedemel – hverken fra Danmark eller udlandet.
Så sæt tænderne i disse lækre boller med danskvand og nyd weekenden. Velbekommen.
Opskrift - danskvandsboller
Ca. 24 stk
Ingredienser
- 100 g gær
- 3,5 dl danskvand (stuetemperatur)
- 3 æg (stuetemperatur)
- 5 spsk sukker
- 1/2 tsk salt
- 1 dl rapsolie eller flydende margarine
- ca. 800 g hvedemel
Fremgangsmåde
- Rør gæren ud i danskvanden.
- Tilsæt æg, sukker, salt og olie og rør godt rundt. Tilsæt til sidst melet lidt af gangen og ælt dejen godt i gennem. Den skal slippe hænderne med være smidig.
- Lad dejen hæve tildækket og lunt i en time.
- Slå dejen sammen og tril 24 boller. Lad dem efterhæve i 30 min (de hæver en del) og bag dem i ovnen ved 180 °C i ca 15 min.
- Bank på dem og lyder de hule er de færdigbagte.